Bornholm hitter: Rekordmange besøger øen i påskeferien

Rejsebureau har fået dobbelt så mange bookinger end normalt.

Der vil være mange flere turister på Bornholm denne påske end normalt, når påsken falder i april. (Foto: Mikkel Soelberg Christensen © DR Bornholm)

Skal du med familien til Bornholm og nyde påskeferien, så er du ikke den eneste. Flere bornholmske rejsebureauer og hoteller melder nemlig, at de allerede har flere bookninger på overnatninger, end de har set i tidligere påskeferier.

Hos rejsebureauet Bornholm Tours, som formidler overnatningsmuligheder og pakkerejser, har de fået dobbelt så mange overnatningsbookninger end normalt, når påsken falder i april.

Det fortæller Kirstin Blomgren, som er direktør i rejsebureauet. Udover det gode vejr, mener hun, at muligheden for at komme billigere til Bornholm er en af årsagerne til stigningen i antallet af feriegæster:

- Jeg tror, stigningen skyldes en kombination af den gode sommer sidste år, den milde vinter og så det, at rygtet om de billige færgebilletter til og fra Bornholm er begyndt at sprede sig, siger hun.

Det er især børnefamilierne, som vælger Bornholm, når de planlægger påskeferien. Hvis vejret er godt, er her nemlig rig mulighed for at komme på guidede ture ud i naturen og til øens seværdigheder, fortæller Kirstin Blomgren.

Hos Stammershalle Badehotel, som tilbyder overnatning og gourmet-middag, oplever de også en stigning i antallet af overnatninger i forhold til tidligere, fortæller Henriette Lassen, som har været medejer af badehotellet siden 00'erne.

- Jeg tror, vi får den bedste april nogensinde i de år, vi har haft hotel. Jeg kan se allerede nu, at der er rigtig mange bookninger, og i særdeleshed i april, siger hun.

Det er dog ikke kun i påsken, der er en større interesse for Bornholm. Henriette Lassen kan allerede nu se, at Stammershalle Badehotel bliver et populært sted at spise og overnatte resten af sæsonen.

Mange flere passagerer med færgen

Hos Bornholmslinjen, som sejler mellem Bornholm og det øvrige Danmark, har man også store forventninger til passagertallet henover påsken.

Her lidt over en uge før påske er der nemlig booket 41.355 flere billetter til påskedagene sammenlignet med ugen før påske sidste år.

Det fortæller kommunikationschef for Bornholmslinjen, Jesper Maack, som dog kommer med det forbehold, at der kan have været flere bookninger lige før påske sidste år, som kan udligne tallene noget, fortæller han.

Bornholmslinjen har da også allerede nu udsolgt på flere afgange i starten og slutningen af påskeferien:

- Jeg er ikke i tvivl om, at Bornholm kommer til at opleve flere gæster end nogensinde før i påsken. Der er pres på mange af afgangene på rejserne til og fra Bornholm, siger han.

Camilla Olsen og hendes familie rejser ofte på forlænget weekend til Bornholm. (Foto: Camilla Olsen © (Privatfoto))

En af dem, som har valgt at holde påskeferie på Bornholm, er Camille Olsen, som rejser i bil fra Sorø.

Hun var på Bornholm for første gang i 2015 og har siden holdt mange småferier og forlængede weekender på øen for at besøge sin veninde og familie. For hende var det dog ikke de billige færgebilletter, som gjorde udslaget:

- Vi valgte at holde påskeferie på Bornholm på grund af den skønne natur, roen og muligheden for at være tæt på havet, uanset hvor på øen du befinder dig. Hvis der ikke var billige færgebilletter, var jeg nok taget afsted alligevel, men det er da fedt at kunne komme billigt afsted, siger hun.

Det er ikke kun Bornholm der oplever en stigning i feriegæster. I Danmark generelt ses en stigning i bookinger af overnatninger de seneste år, men stigningen er dog større på Bornholm end i resten af landet, oplyser direktør i Bornholm Tours, Kirstin Blomgren.