Bornholm mister 43 arbejdspladser

Virksomheden Marel lukker sine aktiviteter i Rønne på Bornholm og flytter dem til Aarhus. De 43 ansatte tilbydes overflytning eller hjælp til jobsøgning.

Marel flytter sine aktiviteter i Rønne til Aarhus, og dermed mister Bornholm 43 arbejdspladser. (Foto: Anne Sofie Feld © DR Bornholm)

Bornholm mister 43 arbejdspladser, når virksomheden Marel i løbet af i år overfører alle aktiviteterne fra afdelingen i Rønne til søstervirksomheden i Aarhus for at øge effektiviteten.

- Vi skal finde de synergier, vi kan, og det gør vi bedst ved at samle aktiviteterne i nogle større enheder, siger Jesper Hjortshøj, der er Global Project Manager i Marel.

Virksomheden Marel producerer opskæringsmaskiner til den globale fødevareindustri.

Tilbydes overflytning

Overførslen af aktiviteter vil starte nu og forventes at være færdiggjort ved udgangen af 2015.

De 43 medarbejdere i Marel Bornholm vil blive tilbudt mulig overflytning til Aarhus eller hjælp til at søge anden beskæftigelse.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at behandle dem så værdigt og respektfuldt - også taget i betragtning hvor stor en betydning de har haft for Marel, siger Jesper Hjortshøj.

Rammer også underleverandører

14 af medarbejderne er organiseret i Dansk Metal.

Herfra siger fagforeningsformand Klaus Holm, at det er en trist dag for Bornholm.

Og han peger på, at lukningen kan få flere konsekvenser.

- Marel er en virksomhed med mange underleverandører på Bornholm, så det kan starte en lavine i branchen, siger Klaus Holm.

 

Facebook
Twitter