Bornholm vil tiltrække bryllups-turister

Antallet af brylllupsturister vokser i mange kommuner - nu vil Bornholm også være med.

Mange turister kommer til Danmark for at blive gift. (Arkivfoto) (© Colourbox)

Bornholm vil være en bryllups-ø - der skal satses mere på at få giftelystne turister til øen.

Den melding kommer fra Lotte Helms, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Bornholms Regionskommune.

Antallet af udenlandske vielser er på få år vokset markant i en række danske kommuner. De udenlandske par vil gerne vies i Danmark blandt andet på grund af stramme regler for vielser i deres hjemlande.

Ærø - Nordens Las Vegas

Det har man udnyttet på Ærø, hvor bryllupsindustrien har fået stor betydning for lokalsamfundet.

Antallet af turistvielser i Ærø Kommune er på få år vokset fra 900 vielser i 2010 til 2.400 vielser i 2014.

Ærø bliver derfor kaldt Nordens svar på et idyllisk Las Vegas for giftelystne turister, der nemt og billigt kan blive gift på det lokale rådhus.

Til sammenligning blev der kun viet 100 udenlandske par på Bornholm i 2014.

Kan gøre det bedre

Og Bornholm går glip af et stort uudnyttet marked, mener Pernille Kofod Lydolp, direktør for Destination Bornholm:

- Bryllupsturisme kan skabe en masse vækst og omsætning for øen. Der er en række private aktører, blandt andre restauratører, transportører, overnatningsaktører og fotografer, som er interessede i, at bryllupsturismen forstærkes på Bornholm, siger hun.

Hvis samarbejdet mellem private og offentlige aktører styrkes, kan Bornholm på sigt overtage Ærøs position som Nordens Las Vegas, mener Pernille Kofod Lydolp:

- Bornholm er oplagt, fordi vi har nogle fantastiske, unikke rammer, som kan sætte brylluppet i et helt særligt lys. Jeg er sikker på, at vi gør det endnu bedre end Ærø, hvis vi spiller vores kort rigtigt, siger hun.

Ægteskabsindustri skal forstærkes

Bornholm har indtil nu ikke prioriteret de giftelystne udlændinge, fortæller Lotte Helms, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Men det skal der laves om på, siger hun:

- Der er et stort potentiale for bryllupsturisme på Bornholm. Det kræver selvfølgelig en prioritering af pengene til at forestå vielserne. Men det er lavthængende frugt, som vi vil se nærmere på i udvalget, siger hun og tilføjer, at bryllupsindustrien kan forstærkes gennem en generel tilflytterkampagne for at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til Bornholm.