Bornholm vil være bryllupsø

Turistorganisationen og politikere på Bornholm vil lokke flere udlændinge til øen for at blive gift.

Det er så yndigt at følges ad, og hvis det står til turismeindustrien på Bornholm, skal øen kendes som bryllups-ø (Foto: Colourbox © Colourbox)

Der skal arrangeres flere udenlandske bryllupper på Bornholm i fremtiden. Det er visionen for turistorganisationen Destination Bornholm og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget i Bornholms Regionskommune.

Torsdag udkom en rapport fra Center for Regional- og Turismeforskning, der viser, at Bornholm har lang vej endnu, hvis øen vil markere sig som en bryllupsdestination for turister.

I 2015 giftede 126 udenlandske par sig på Bornholm - samme år sagde næsten 3000 par ja til hinanden på Ærø, der igennem flere år har markedsført sig som bryllups-ø.

Det er især af juridiske årsager, når udenlandske turister gifter sig på Bornholm, og det er der ikke så mange penge i for de erhvervsdrivende på øen, for den type gæster tager hurtigt hjem igen, fortæller direktør i Destination Bornholm Pernille Lydolph.

- Mange af vielserne handler kun om at blive gift, så man kan få visum eller opholdstilladelse i et land. Det er let at blive gift i Danmark. Så det er juraen og ikke Bornholm, der er afgørende, siger hun.

For at få flere til at gifte sig på øen, skal Regionskommunen satse mere på bryllupsturismen, viser rapporten fra Center for Regional- og Turismeforskning.

Formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Lotte Helms (V) er positiv stemt overfor udsigterne.

- Der er et stort potentiale for Bornholm som bryllupsdestination. Der skal selvfølgelig afsættes penge til det, men det kan vi gøre i budgettet for næste år, siger hun.

Her kom bryllupsturisterne fra i 2015:

  1. 1

    Tyskland (87 par)

  2. 2

    Rusland (26 par)

  3. 3

    Indien (19 par)

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk