’Bornholmernes sidste sommerfest’ begynder i dag

En af Danmarks østligste musikfestivaler er et værdifuldt samlingspunkt for bornholmerne, lyder det fra en festivalkender.

Anders Korvald (tv.) og Marius Andersen (th.) har ligget i kø siden klokken 5 i morges for at få den bedste teltplads til deres camp "Unz Unz". For dem er er fællesskabet ligeså vigtigt som musikken på festivalen. (Foto: Anders Korvald © (c) privatfoto)

I dag fyldes luften i Slotslyngen ved Hammershus på Bornholm med musik, når den 11. udgave af musikfestivalen ”Wonderfestiwall” løber af stablen.

Her ventes tusindvis af gæster at skråle med på sangteksterne, svaje med lighterne og danse til tonerne, når Nik & Jay, Suspekt og The Minds of 99 og 21 andre kunstnere indtager scenen over de fire dage, festivalen varer.

Men det er ikke alene kunstnerne og deres musik, som er omdrejningspunktet for festen på Bornholms Nordland.

For festivalen er i høj grad et samlingspunkt for bornholmerne.

Flere unge festivalgæster havde sat sig i kø foran indgangen til festivalen tidligere i dag, og hvor ventetiden blandt andet blev brugt på at få promillen i vejret. (Foto: Sofie Ejdrup Larsen © (c) DR Bornholm)

Det vurderer musikjournalist ved kulturmagasinet Soundvenue Kristian Karl, som selv besøgte festivalen, da han skulle skrive en artikel om den bornholmske musikgruppe Nonsens i 2015.

- Det virkede som et fint samlingspunkt og et værdifuldt og betydningsfuldt sted for bornholmerne, siger musikjournalisten, som fulgtes med Nonsens både før og under Wonderfestiwall.

Festivalen er også på mange måder et punktum for sommerens festivaler, og som den sidste fest under åben himmel, inden sommeren pakker de varme temperaturer og de kraftige, varme solstråler sammen.

- Det er selvfølgelig en musikfestival først og fremmest, men det føles også som mere end det, fordi den ligger sent på sommeren, som et punktum for et vildt festivalår og et sted, hvor folk finder sammen for at have en sidste sensommerfest, siger Kristian Karl.

Journalistens ord bakkes op af Anders Korvald, som havde siddet i kø sammen med sin ven Marius Andersen siden klokken fem i morges for at få den bedste teltplads på Nordlandet.

Han mener, at der er en hel del unge, som ikke kun opsøger en liveudgave af de nyeste hits fra de mest populære kunstnere, men også fællesskabet.

- Mange af de unge her på Bornholm kommer til Wonder for at samles med andre unge for at få nye venner, siger Anders Korvald, der dog mest af alt glæder sig til at tage en lur efterfulgt af en ordentlig håndfuld bajere.

Også kunstnernes fest

Og Wonderfestiwall er ikke alene bornholmernes fest, men også kunstnernes. For når de har stemt guitaren, sunget og festet til et væld af festivaler i løbet af sommeren, så er det kærkomment med et bornholmsk punktum på festivalsæsonen, lyder det fra Kristian Karl.

- Mange af dem har spillet på mange festivaler i løbet af sommeren, og derfor er det fedt for dem at mødes på et sted som Wonderfestiwall, hvor der er den her sindssyg smukke kulisse foran Hammershus og spille på sommerens sidste festival.

Hvis man kaster blikket på årets program, så er det i høj grad en broget flok, som ventes at give den gas på festivalens tre scener.

Her er der plads til alt fra Steffen Brandt og Co. fra gruppen TV:2 og den beskidte rapgruppe Suspekt.

- Jeg synes, at det er en ekstrem stærk musikprofil, Wonderfestiwall har. Der er både plads til de store navne, som kan samle en hel del mennesker, men der er også plads til mindre kunstnere såsom Artigeardit og Emil Kruse, som er rigtig stærke og vidner om, at Wonder har fingeren på pulsen.

Wonderfestiwall varer fra i dag og frem til søndag.

Facebook
Twitter