Bornholms Hospital bliver udviklingshospital

Hospitalet skal udvikle en helt ny styringsmodel med fokus på patienterne.

Bornholms Hospital skal være udviklingshospital (Foto: Jane Lou)

Bornholms Hospital bliver frontløber blandt hospitalerne i Region Hovedstaden, når der skal udvikles en helt ny måde at styre hospitals-økonomi på.

Øens hospital skal være udviklingshospital, og fokus skal flyttes fra tal og økonomi og til den værdi, som behandlingen har for den enkelte patient.

Ordningen er en del af Region Hovedstadens budget, der faldt på plads i et meget bredt forlig mandag aften.

15 millioner kroner er afsat

Der er 15 millioner kroner til udviklingsarbejdet, og hovedparten vil ende på Bornholm.

Det vurderer Leila Lindén, der er socialdemokratisk medlem af Region Hovedstaden:

- Bornholms Hospital skal udvikle en helt ny model på, hvad det er, vi skal styre hospitalerne efter. Hospitalet er blandt andet udvalgt, fordi man her kan arbejde med et helt hospital fremfor enkeltafdelinger - og det vil få stor betydning for hospitalet, siger Leila Lindén og fortsætter:

- Jeg tror, det er gået lidt for vidt med alle de registreringer. Selvfølgelig skal man registrere, hvor meget man laver, og hvor mange man opererer. Men jeg tror, det er meget sundt at se på, om alt, vi gør, er nyttigt, og om det har værdi for patienterne.

Ny akutafdeling

Bornholms Hospital er også ved at bygge en ny akutafdeling med 14 sengepladser. Her vil man også se på, hvordan man laver bedre patientforløb og får patienterne bedre ind i systemet. Den nye akutafdeling skal også indgå i forsøget med, hvordan man gør det bedre for patienterne.

Projektet skal køre over to år, men Leila Lindén tror på, at det bliver permanent.

Der kører syv lignende projekter i Sverige og der skal køre ét i hver region. Her er det så, at regionen har valgt Bornholms Hospital til sit forsøg. Ifølge Leila Lindén bliver Bornholms Hospital sandsynligvis det eneste sted, hvor forsøget omfatter et helt hospital.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk