Fra 1. juli er Bornholms Hospital nede på at have én fastansat mave-tarmkirurg, selvom hospitalet er normeret til at have fem.
Alle hospitalets forsøg på at rekruttere nye læger, er nemlig slået fejl.
Det er en frustrerende og utilfredsstillende situation, som dog ikke er fremmed, fortæller hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen.
- Det er utroligt svært at skaffe læger udenfor de store hospitaler, og det gælder en lang række andre sygehuse i Danmark, siger han.
For at holde gang i operationerne, forsøger ledelsen på Bornholms Hospital at hente midlertidige læger ind fra de andre hospitaler i Region Hovedstaden.
- Men ulempen er, at hvis ikke de er her fast, så bliver personalet udsat for skiftende læger, og så ryger kontinuiteten i samarbejdet, siger Niels Reichstein Larsen.
I Region Hovedstaden er man opmærksom på den pressede situation på Bornholm, fortæller Leila Lindén, der er regionsrådsmedlem for Socialdemokratiet.
- Vi ser det her, som at det er alle hospitaler i Region Hovedstadens problem, og de øvrige hospitaler har forpligtiget sig til at hjælpe Bornholm med at dække behovet, siger hun.
Bornholms Hospital spiller selv en rolle for at dække manglen på praktiserende læger. Her har man siden april 2016 drevet en praksisklinik for de 2600 bornholmere, der står uden læge.