Bornholms Politi advarer forældre mod køb af ulovlige knive

En overtrædelse af knivloven står på straffeattesten i ti år.

Indtil videre har Bornholms Politi i år haft 38 knivrelaterede sager - mange af dem består i køb af ulovlige knive som denne på nettet. (Foto: Privatfoto udsendt af Bornholms Politi)

Bornholms Politi oplever for tiden en stigende mængde sager, hvor bornholmere bestiller varer på nettet, der overtræder kniv- eller våbenloven.

- Folk bestiller knive hjem, der eksempelvis er udformet som et armbånd, et kompas eller sågar et kreditkortetui, siger Hans-Henrik Dam, der er vicepolitiinspektør ved Bornholms Politi.

Alene på Bornholm har politiet indtil videre sigtet 38 personer for overtrædelse af knivloven i 2019. Til sammenligning var tallet for hele 2018 31 sigtelser. En stor del af sagerne bliver konfiskeret i pakkeposten i Københavns Lufthavn.

For at imponere kammeraterne

Mange af de ulovlige knive kommer fra internetbutikken Wish.com, der har tusindvis af billige genstande til salg især fra kinesiske producenter. Og her kaster børn tilsyneladende deres kærlighed over ulovlige knive, siger vicepolitiinspektøren.

- De fleste af de sager, vi har kendskab til, bunder i, at børn synes, det kunne være sjovt og smart overfor kammerater at have en genstand med et knivblad i, siger vicepolitiinspektør Hans-Henrik Dam og tilføjer

- Men vi ser desværre også enkelte sager i nattelivet, hvor de skjulte knive har været i spil.

Derfor opfordrer Bornholms Politi forældre til at være kritiske, når de låner deres kreditkort ud til børnene.

- Hvis en far låner et kreditkort ud til sin mindreårige datter, og hun køber en ulovlig kniv, så kan faderen risikere en sigtelse for overtrædelse af knivloven, siger Hans-Henrik Dam.

Ti år på straffeattesten

Hvis det er første gang, man køber en ulovlig kniv, slipper man typisk med en bøde på mellem 1.000 og 3.000 kroner, men det har samtidig langsigtede konsekvenser, påpeger vicepolitiinspektøren fra Bornholms Politi.

- En dom for overtrædelse af knivloven står på den offentlige straffeattest i ti år. Og det kan jo give uforudsete problemer senere i livet, siger Hans-Henrik Dam.

Overtrædelse af knivloven kan under særligt skærpede omstændigheder resultere i en straf på to års fængsel.

FacebookTwitter