Bornholms Politi: Her er ikke behov for Soldiers of Odin

Det bornholmske natteliv er trygt, fastholder politiet. Det såkaldte borgerværn Soldiers of Odin kommer alligevel.

Der er ingen grund til at være utryg i det bornholmske natteliv, siger Bornholms Politi. (Foto: Stine Bram Nielsen © DR bornholm)

Sidste år blev der kun anmeldt seks voldsepisoder i det bornholmske natteliv.

Alligevel vil foreningen Soldiers of Odin også patruljere og skabe tryghed i Rønne og om nødvendigt skride til civile anholdelser, hvis de overværer overfald og andre tilspidsede situationer.

Soldiers of Odin er skudt op flere steder i landet som et såkaldt borgerværn, der vil skabe tryghed på gaderne. Udenfor Danmark er foreningen kendt som højrenationalistisk og racistisk, men den danske formand for foreningen understreger, at det ikke er målet med afdelingen her i landet.

Men der er ikke behov for et selvudnævnt borgerværn på Bornholm, siger vicepolitiinspektør Jan Egelund, Bornholms Politi.

- Jeg synes næsten, at tallene taler for sig selv. Der er overhovedet ingen grund til at være angst for at gå i byen på Bornholm. Det har vi godt styr på. Og det vil vi også have fokus på fremadrettet, siger han.

Bornholms Politis indsats mod ballade i nattelivet viser sig i et drastisk fald i antallet af voldsanmeldelser de senere år.

I 2012 blev der anmeldt 31 voldsepisoder i nattelivet, mens der blev anmeldt 25 i både 2013 og 2014. Sidste år styrtdykkede antallet så til seks.

Ifølge Soldiers of Odin ændrer de lave tal dog ikke ved, at der er behov for den lokale afdeling, som indtil videre tæller omkring 14 medlemmer.

- Politiet kan ikke altid være til stede. Og det skal ikke være sådan, at man skal være nervøs for at få noget at spise på torvet om natten, siger den lokale formand, Nikolaj Rehfeld.

Gruppen har endnu ikke været på gaden, men efter et møde i påsken forventer Nikolaj Rehfeld, at man begiver sig ud i Rønnes natteliv.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.