Bornholms Regionskommune vil give Folkemødet fra sig

Folkemødet skal overlades til en forening. Det giver flere muligheder, siger borgmester.

Folkemødet skal fremover styres af en selvstændig forening. (Foto: Lis Eilsøe © dr)

Bornholms Regionskommune er parat til at trække sig ud af Folkemødet og overlade styringen til en forening.

Det fortæller Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S).

- Det har hele tiden været meningen, at vi på et tidspunkt skulle overlade ansvaret til en forening. Vi har godt vidst, at der ville gå nogle år, men nu er tiden ved at være moden, siger hun.

Foreningen Folkemødet får til opgave at lave, udvikle og afvikle Folkemødet for regionskommunen, forklarer borgmesteren.

Kan ikke tjene penge på Folkemødet

Når regionskommunen har besluttet at stifte en forening, skyldes det, at bornholmerne på den måde får bedre muligheder for at udvikle Folkemødet. Under en forening bliver det eksempelvis nemmere for Folkemødet at bruge frivillig arbejdskraft og inddrage lokalbefolkningen i Allinge i højere grad.

- I dag sætter kommunalfuldmagten rigtig mange begrænsninger, når det gælder udviklingen af Folkemødet, siger Winni Grosbøll.

- Og så længe Folkemødet hører under den kommunale drift, kan vi heller ikke tjene penge på eksempelvis de madboder, der bliver besat af folk fra den anden side af vandet. En kommune må ikke tjene penge, siger hun.

Detaljerne er endnu ikke på plads, og Bornholms Regionskommune får i øjeblikket juridisk hjælp til at konstruere den nye forening.

I samme ombæring overvejer regionskommunen at flytte Folkemødesekretariatet, der i dag ligger i Rønne, til Allinge.

Facebook
Twitter