Bornholmsk børnehus evakueret efter gasudslip

Et stort børnehus på Bornholm er tirsdag evakueret efter giftigt gasudslip. Umiddelbart har ingen børn eller voksne lidt overlast.

Børnene blev i første omgang evakueret til Aakirkebyhallerne. (Foto: Lis Eilsøe © (c) DR)

56 børn og 19 voksne fra børnehuset Trilobitten i Aakirkeby er tirsdag formiddag evakueret, efter at der er konstateret et udslip af den giftige gas svovlbrinte i børnehuset.

Det oplyser Bornholms Regionskommune.

- Det samlede beredskab er sat ind på, at situationen håndteres bedst muligt, og umiddelbart er der ikke sket overlast på nogen. Men der er stor bevågenhed på, om der viser sig symptomer, lyder det fra kommunens servicedirektør, Johannes Nilsson.

Alle børn og voksne er i første omgang evakueret til Aakirkebyhallen, men køres i løbet af formiddagen til undersøgelse på Bornholms Hospital.

Der arbejdes ifølge servicedirektør Johannes Nilsson ihærdigt på at afdække årsagerne til udslippet.

De ansatte i Trilobitten har tidligere konstateret, at der lugtede i institutionen, og derfor er der i dag sat målere op. Det var en af disse målere, som tirsdag viste et udslag på svovlbrinte.

- Før situationen er under kontrol, vil børnehuset ikke blive taget i brug, meddeler Johannes Nilsson.

I øjeblikket arbejder man på at finde årsagen til udslippet. (Foto: Lis Eilsøe © (c) DR)

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.