Bornholmsk hurtigfærge kolliderede med fiskerfartøj: Tre personer sendt på hospitalet

Årsagen til sammenstødet er muligvis det tågede vejr på Bornholm.

Hurtigfærgen Express 1, der sejler mellem Rønne og Ystad, har ramt en sejlbåd. (© www.bornholmslinjen.dk)

Tre personer måtte en tur forbi hospitalet i Rønne, efter at en hurtigfærge i formiddags påsejlede et skib med lystfiskere lidt over tre kilometer fra Rønne Havn, skriver Ritzau.

Om bord på båden var 12 personer, og den ene blev ved kollisionen kastet over bord.

Vedkommende blev hurtigt samlet op igen og er ikke i livsfare, fortæller vagthavende ved Forsvarets Operationscenter Peter Franzen.

- Manden er lettere tilskadekommen med vejrtrækningsproblemer og brækkede ribben, siger han.

Den tilskadekomne er bragt til behandling på sygehuset. Yderligere to andre måtte en tur forbi hospitalet, oplyser Bornholms Politi.

Både færge og fiskerfartøj er efterfølgende blevet beordret tilbage til havnen i Rønne, hvor de skal tilses for skader.

Årsagen skal undersøges

Det er ikke fastlagt, hvad der var årsag til sammenstødet, men det er sandsynligt, at det meget tågede vejr har spillet ind, siger Peter Franzen.

Den Maritime Havarikommission og Søfartsstyrelsen skal nu forsøge at klarlægge forløbet og fastlægge årsagen til hændelsen.

Der er ikke meldinger fra hurtigfærgen Express 1 om skader, der skulle forhindre den i at sejle videre, når den er blevet tjekket i Rønne Havn, fortæller Peter Franzen.

Færgen sejler mellem Rønne og Ystad i Sverige. Den er 112 meter lang og 30 meter bred og kan sejle med op til 40 knob (75 km/t), skriver Bornholmslinjen på sin hjemmeside.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk