Bornholmske Sus Thorsøe blaffede med prins Henrik

Prinsgemalen sad selv bag rattet og var på vej retur fra bukkejagt, da Sus Thorsøe fik et lift.

Prins Henrik er stort set på bukkejagt på Bornholm hvert år i maj. På vej tilbage til Kongeskibet i Rønne på dette års bukkejagt sad Prins Henrik selv bag rattet i jagtselskabets bil og tøvede ikke med at tage en blaffer op. Her hilser Prinsgemalen på skovrider Søren Friese ved en mere officiel lejlighed. (Foto: © Lis Eilsøe, DR)

Sus Thorsøe fra Østerlars på Bornholm stikker jævntligt tomlen i vejret og blaffer, når hun skal til eller fra Rønne.

Søndag var ingen undtagelse, da hun skulle ind på Sygeplejeskolen, hvor hun er studerende.

Det var dog lidt sløvt med biler - og især biler, der ville tage en blaffer med - så da hun havde stået og ventet i Almindingen et stykke tid, begyndte hun at gå mod Rønne, mens hun stak tomlen ud, når en bil nærmede sig.

Blev samlet op af et jagtselskab

- Og så var jeg heldig, da et mørkeblåt folkevognsrugbrød stoppede. Bilen var fyldt med mænd i jagttøj, og det var fint med mig. Min mand er selv jæger, så vi skulle nok finde på noget at snakke om, fortæller Sus Thorsøe.

Hun hoppede ind og satte sig med ryggen mod forsædet. Det gik pludselig op for hende, at der måtte være tale om et helt specielt jagtselskab i bussen. Hun genkendte nemlig flere af jægerne fra den mere kulørte del af den danske presse.

- Det gik efterhånden op for mig, at det var prins Henriks jagtselskab - men han var der ikke, siger Sus Thorsøe med et grin.

Prins Henrik kommer hvert år til Bornholm sammen med en flok bekendte, når bukkejagten går ind - og i år var ingen undtagelse. Prinsgemalen havde som sædvanlig kvarter på Kongeskibet i Rønne Havn, mens skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen lagde jord til jagten.

Opdagelsen vakte latter

Tilbage i bilen gik det efterhånden op for Sus Thorsøe, at prins Henrik jo faktisk også måtte være i bilen.

- Og da jeg så vendte mig opdagede jeg, at prinsen selv sad bag rattet. Det var altså ham, der var stoppet for at tage mig op. Det gav en del grin i bilen, siger Sus Thorsøe.

Det blev i det hele taget en tur, hvor humøret var højt - også selv om morgenens jagt kun gav en enkelt lille buk.