Butikslivet blomstrer på Bornholm: Der har aldrig været så fyldt som nu

Efter årevis med tomme butikker er udviklingen nu vendt for detailhandlen i Rønne. En tendens blandt flere landdistrikter, lyder det fra forsker.

(Foto: Òlafur Steinar Gestsson © (c) Scanpix)

For få år siden var mængden af tomme butiksvinduer ikke til at komme uden om i det centrale Rønne. Både i gågaden og i Snellemarkcentret.

Men de er svære at få øje på i dag - de tomme butiksruder. For udviklingen er vendt for detailhandlen og faktisk så meget, at det aldrig har gået bedre. Det fortæller Claus Bornemann Carlsen, der er butiksejer og bestyrelsesmedlem i centret.

- På nær da centret åbnede i 1994, har der aldrig været så fyldt som nu. Alle butikker er udlejet. Der er liv og glade dage. Der kommer flere mennesker, og man kan mærke i forretningerne, at stemningen er positiv.

Der er ikke bare tale om en bornholmsk solstrålehistorie. Ifølge Hanne Tanvig, der er i årevis har forsket i landdistrikternes udvikling ved Københavns Universitet, er der tale om en generel tendens i landdistrikterne.

- Bornholm og flere andre distrikter oplever nu en stor, stabil befolkningstilvækst som følge af tilflytning. Og jeg tror, at tilflytterne er mere købevillige, end urbefolkningen har været.

Hun forklarer, at det især er yderområder, der som Bornholm har en særlig tiltrækningskraft overfor ressourcestærke mennesker, som oplever en opblomstring i handelslivet.

De gode takter for butikslivet betyder også, at flere landsdækkende kæder står i kø for at komme til Bornholm. Og planerne om en udvidelse af Snellemarkcentret i Rønne har da heller ikke været mere aktuelle, fortæller Claus Bornemann Carlsen.

Facebook
Twitter