Dansk kok skal lære japanerne at lave pizza

Japansk forretningsmand åbner franchise-restaurant i Fukuoka og står på spring med samme koncept i Nagasaki.

En af Københavns populære kokke skal til at sælge pizza i sushiens kræsne hjemland.

Bornholmeren Gorm Wisweh, der blandt andet bager i læssevis af pizzaer i Torvehallerne, Magstræde og Nyhavn hver dag, er i fuld gang med at pakke sin og familiens kuffert og flyver til Japan i morgen for at lære japanerne at lave pizza på moderne dansk.

Det var den japanske forretningsmand, Seichico Iwamura, der en dag satte tænderne i én af Gorms pizzaer i København og fandt den så god, at han nu åbner en restaurant med samme koncept som dem i København.

Japanerne kan lide den skæve, moderne pizza

- Det er helt vildt, at jeg skal til Japan for at lave gourmetpizza. Men jeg tror, at det er det skæve udtryk og den måde, vi bruger råvarerne på, der har gjort, at det her nu bliver virkelighed, siger Gorm Wisweh.

 

Det betyder også, at restauranten i Fukuoka i det sydlige Japan skal bruge danske råvarer, som bliver fløjet til Japan - landet der har flest Michelinstjerner i verden.

Restauranten i Fukuoka bliver lavet på franchise-basis, og den japanske investor har planern om at åbne endnu en restaurant i Nagasaki. Men for Gorm Wisweh stopper det ikke der - han har fået blod på tanden:

Eventyret startede på Bornholm

Japan kan være døren til resten af verden for den moderne nordiske pizza, der startede som en sommerbeskæftigelse på Bornholm for 10 år siden.

Gorm Wisweh havde nemlig lyst til at eksperimentere med pizza og fik sin mor til at købe en pizzaovn til sin daværende café på Glastorvet i Svaneke. Her fandt Gorm Wisweh frem til den opskrift på bund og konceptet for fyldet og tog det med sig til København, hvor den 31-årige kok har arbejdet videre med opskriften.

Og nu skal den altså til Japan.

- Japanerne fokuserer benhårdt på kvalitet, præcision og udtryk. Det har været ekstremt hårdt og lærerigt indtil nu - det er så ubeskriveligt, mærkeligt og fantastisk på samme tid. Og jeg glæder mig, siger Gorm Wisweh