Dansk virksomhed laver vaskemaskine til flymotorer

Trio Nexø har lavet en motorrenser, der er langt billigere end de amerikanske konkurrenters.

Maskinvirksomheden Trio Nexø og direktør Ingvard Kure er én af de små danske provinsvirksomheder, der godt kan konkurrere med udenlandske virksomheder. (Foto: Lis Eilsøe © (c) DR)

En dansk vaskemaskine til flymotorer kan betyde store besparelser på brændstofkontoen.

Snavs i flymotorer koster nemlig ekstra brændstof, men hidtil har det både været besværligt og dyrt for selskaberne at anskaffe en motorrenser. Nu har en dansk maskinvirksomhed - Trio Nexø på Bornholm - udviklet en billig og transportabel løsning.

Vaskemaskinen til flymotorer er udviklet på bestilling af det danske flyselskab Danish Air Transport - DAT - der både har en række indenrigsruter og ruter i Norge plus forskellige chartrede flyvninger og fragtflyvninger.

DATs direktør, Jesper Rungholm, var ikke i tvivl om, at han skulle placere ordren i Danmark, og for ham var det naturligt at vælge den lille maskinfabrik på det østligste Bornholm.

- Flybranchen er en dyr branche. Derfor fandt vi en topprofessionel virksomhed, der både har fantasi, spiller med og er innovative, samtidig med at prisen var til at have med at gøre, siger Jesper Rungholm.

Han siger, at prisen for samme motorrenser i udlandet ville have været mange gange højere.

Trio Nexøs indehaver, Ingvar Kure, er glad for, at han har været i stand til at levere den ønskede motorvasker til en femtedel af den pris, som amerikanske virksomheder tager for deres udgave af vaskemaskinen.

- Og det her tangerer de priser, som et japanske eller kinesisk firma tager, siger Ingvar Kure.

Han tror på, at der er en fremtid i Trio Nexøs motorrenser, som nu skal markedsføres bredere.

Om vaskemaskinen

  • Vaskemaskinen til flymotorer er monteret på en trailer, så den kan køres ud til flyet. Der skal altså ikke bruges tid på at køre flyet i hangar.

  • For at sikre sig mod unødvendigt slitage i de dyre flymotorer skal de vaskes i destilleret vand. Det specialfremstilles, fordi almindeligt destilleret vand ikke er rent nok.

  • DAT har en lille motorrenser i København til selskabets mindre ATR-indenrigsfly. I Billund bruger DAT en større udgave til sine Airbus 320-fly.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter