De arbejdsløse og pensionister flytter til provinsen

Lave huspriser tiltrækker arbejdsløse og pensionister. Kun Hovedstadsområdet og Østjylland får mange tilflyttere i arbejde.

Det er ikke kun skidt, at der flytter mange folkepensionister til Bornholm, mener erhvervschef Fredrik Romberg. (Foto: Torsten Raagaard)

Arbejdsløse flytter i stor stil til provinsen, mens folk i arbejde flytter til hovedstadsområdet og Østjylland.

Så kort kan en ny statistik fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd genfortælles.

Analysen fra Arbejderbevægelsen viser klart, at krisen fra 2009 til 2011 fik mange til at flytte til billigere områder i Danmark, også selv om der måske ikke var større udsigt til at komme i arbejde.

Men husene er billige, og leveomkostningerne generelt mindre end i København, Nordsjælland og Østjylland.

Hver tredje tilflytter uden arbejde

Bornholm er en af de kommuner i landet, der er allerhårdest ramt af den tendens. Hver tredje voksne tilflytter i den periode var nemlig enten ledig, førtidspensionist eller folkepensionist.

Men tallene forbavser ikke direktøren for Business Center Bornholm, Fredrik Romberg:

- Sidste år flyttede der 1.000 folk til Bornholm, og en stor del af dem var pensionister. Det behøver jo ikke at være negativt, for de har en erfaring, som godt kan bruges til gavn for Bornholm. Men selvfølgelig ville det være fint, hvis der kom flere skattekroner i kommunekassen, siger Fredrik Romberg.

De tunge områder

Til sammenligning var det knap hver tiende tilflytter til København, der hørte hjemme blandt de ledige eller pensionisterne.

Også det vestlige Sjælland, Lolland-Falster, Langeland og Sønderjylland har rigtigt mange ledige tilflyttere eller tilflyttere, der kommer med en førtids- eller folkepension.

Facebook
Twitter