Den svenske krone svækker svensk turisme i Danmark

Den lave svenske krone giver færre svenske overnatninger på Bornholm.

Den svenske valuta er på det laveste niveau i ni år(Foto: Scanpix) (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

De seneste valutakurser viser, at svenskerne kun får 70 danske kroner, når de veksler 100 svenske kroner, hvilket er møntfodens laveste værdi i ni år.

Den lave kurs er ikke kun en gene for den svenske erhvervsbranche, men også for den danske turistbranche. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Horesta, der repræsenterer hotel-, restaurant- og turisterhvervet i Danmark.

- Der er historisk set en klar sammenhæng mellem udviklingen i valutakurs og efterspørgslen fra turister, siger Horestas cheføkonom Jonas Kjær.

Han referer blandt andet til antallet af britiske overnatninger i Danmark, som blev påvirket af Brexit. Briternes nej tak til EU svækkede den britiske pund, og efterfølgende faldt antallet af overnatninger i Danmark.

Hos Dancenter Bornholm har man 200 feriehuse på tværs af Bornholm, og her mener afdelingsleder, Claus Bornemann Carlsen, at det bliver sværere at få svenskere ind i feriehusene, når mønterne og sedlerne i deres tegnepunge er mindre værd:

- Når kronen ligger på kurs 70, så er det altså svært at lokke en svensker over til Bornholm, siger han.

Svenskerne er stadig glade for Danmark

Hos turistorganisationen Visitdenmark er man ikke i tvivl om, at den lave valutakurs er dårligt nyt for antallet af svenske overnatninger i Danmark, men organisationen påpeger, at svenskerne faktisk stadig kommer på besøg, siger markedschef for Sverige og Norge Peter Krusborg:

- Selvom kursen er så svag, som den er nu, så er der stadig en høj interesse for Danmark og vores oplevelse er, at de stadig kommer på besøg, men det er mindre besøg, vi modtager, siger han.

Facebook
Twitter