Folkemødet 2017

Der blev spist op på Folkemødet: Kun sovs og rundstykker til overs

Årets Folkemøde formåede i høj grad at mindske madspildet.

Maden fylder meget til Folkemødet. På billedet ses Madfællesskabernes pop-up frokost. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Folkemødet har i år haft meget mindre madspild end forventet.

Foreningen Folkemødets egen restaurant havde allieret sig med to andre restauranter, hvor idéen var, at al overskudsmad skulle gå til den lokale Facebook-gruppe Stop Spild Lokalt (Bornholm).

Men modsat hvad man kunne forvente, når 100.000 mennesker skal bespises, var der ikke rigtig noget tilovers.

Faktisk var der ikke meget andet end en pose rundstykker og en hel del sovs tilovers, fortæller administratoren for madspilds-gruppen, Anne-Grethe Frandsen:

- Jeg meldte ud på gruppen, at vi måtte indse, at de havde været så dygtige på Folkemødet denne gang, at der ikke var noget mad tilbage, og det er jo også det, der er meningen selvfølgelig.

- Det er kun positivt, at de har været så dygtige til at beregne maden i år, selvom vi så har måtte skuffe nogle familier, der havde set frem til maden, siger Anne-Grethe Frandsen, men anslår dog, at omkring 14 familier alligevel fik glæde af den overskudsmad, der var.

Til næste år vil Folkemødet ikke afvise, at man vil tænke flere af madboderne og udskænkningsstederne i et større madspilds-samarbejde. Det fortæller konsulent i Foreningen Folkemødet Pelle Nybirk.

- Jeg er helt sikker på, at vi kan udvide til næste år, siger Pelle Nybirk, som tilføjer, at madspilds-samarbejdet allerede i år blev taget godt imod.

Facebook
Twitter