Det er blevet for dyrt: Landbrug & Fødevarer dropper næste års Folkemøde

Foreningen Folkemødet opfordrer bornholmerne til at justere priserne.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (v) deltog her i et event hos Landbrug og Fødevare, hvor han sammen med Udenrigsminister Anders Samuelsen og Justitsminister Søren Pape Poulsen skulle kokkerere. Arkivfoto: Asger Ladefoged/Scanpix 2017 (Foto: ASGER LADEFOGED © Berlingske)

Når Folkemødet til juni endnu engang løber af stablen, vil det være uden en af festivallens traditionelt største deltagere - nemlig interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Stor efterspørgsel på især overnatning presser nemlig priserne i vejret.

- Vi er rigtig, rigtig mange, der har store udgifter allerede ved at være derovre, og når overnatningspriserne så bare stiger og stiger, så bliver det bare for meget på et tidspunkt, lyder det fra direktør i Landbrug & Fødevarer, Morten Høyer.

Organisationen vil stadig have deltagere med, men afholder ikke selv nogle arrangementer. Samtidig er de dog ikke de første til at melde fra på grund af økonomien. Tidligere på måneden meldte flere vestjyske kommuner afbud, Ældresagen har sparet sit telt væk og Dansk Industri skruer ned for antallet af deltagere.

Foreningen Folkemødet: Justér overnatningspriserne

Foreningen Folkemødet har da også har forsøgt at ændre situationen ved at sænke priserne for teltleje, strøm og lyd med ti procent i snit.

Det tiltag ændrer dog ikke ved, at det kan være noget af en udskrivning at finde overnatning - især blandt de private udlejere, fortæller direktør Mads Akselbo Holm, der frygter, at flere vil følge trop.

- Vi risikerer, at ingen orker at bidrage med indholdet på Folkemødet. Når der er store organisationer som Landbrug & Fødevarer, der nedtoner deres deltagelse, så er det noget, der kan mærkes. Så jeg håber, at det er noget, Hr. og Fru. Koefoed vil diskutere hjemme ved spisebordet, når de skal beslutte, hvad de skal tage for overnatning på Folkemødet, siger han.

Facebook
Twitter