DF på Bornholm: Forbyd kors og tørklæde for kommunalt ansatte

Dansk Folkeparti på Bornholm ønsker ikke, at de kommunalt ansatte skal bære religiøse symboler, når de er på arbejde.

Ifølge DF skal medarbejderne ikke udvise politiske overbevisninger eller religiøse tilhørsforhold. (© stock.xchang)

Religiøse symboler skal være forbudt i arbejdstiden for kommunalt ansatte på Bornholm. Det mener Dansk Folkeparti på øen.

- Vi har et ønske om, at vores medarbejdere skal udvise neutralitet og faglighed. De skal ikke udvise politiske overbevisninger eller religiøse tilhørsforhold. Når man er i kontakt med kommunen, så skal man ikke møde folk, der repræsenterer et samfund eller et kvindesyn, som mange danskere ikke deler.

Sådan siger Rene Danielsson (DF), der er medlem af kommunalbestyrelsen i Bornholms Regionskommune.

Dansk Folkeparti understreger, at der er tale om et forbud mod alle religiøse symboler på tværs af religionerne.

- Det er sund fornuft ikke at skilte med, hvordan man bygger sit liv. Man er ansat og skal udføre et stykke arbejde. Alt der hedder politik og eksistentielle spørgsmål, må folk vente med til de har fri, siger Rene Danielsson (DF).

Forslaget møder dog ikke opbakning hos Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S).

- Der er mange forskellige religioner repræsenteret på Bornholm, og det har mig bekendt aldrig givet problemer. Heller ikke i kommunens virke. Så jeg synes, at det er at ridse nogle konflikter op og bringe nogle konflikter ind, som vi ikke har til dagligt. Det, synes jeg, er lidt ærgerligt.

Det er ikke kun på Bornholm, at diskussionen om religiøse symboler udspiller sig. Diskussionen har fyldt i både Danmark og i Europa, fortæller Roger Buch, kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

- Diskussion er svær, fordi den rører ved nogle principper i vores demokrati. På den ene side har vi hensynet til religions- og ytringsfriheden. På den anden side ønsker man en neutral offentlig sektor. Derfor bliver det en værdipolitisk diskussion, siger Roger Buch.

Tidligere har man forsøgt at forbyde sygehusansatte i Region Syddanmark at gå med religiøse, politiske og ideologiske symboler.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.