Droneproducent fra Bornholm er kåret som Årets Iværksætter

Prisen som Årets Iværksætter 2014 går til bornholmske Esben Nielsen fra virksomheden Little Smart Things i Nexø. Det oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som står bag prisen.

Årets iværksætter er bornholmsk og blev udpeget i dag ved en Landdistriktskonference på Sjælland.

Prisen går til Esben Nielsen fra virksomheden Little Smart Things, der producerer droner til foto- og videooptagelser.

Det oplyser Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som står bag prisen.

- Det er superfedt og dejligt at få endnu et skulderklap, siger Esben Nielsen, som for en måned siden blev valgt som årets iværksætter i hovedstadsregionen.

- Så det er ikke kun os i Nexø, som synes det er en god ide. Det er en pris til hele vores virksomhed, understreger Esben Nielsen.

Skaber hurtigt højteknologi

Esben Nielsen har på rekordtid har skabt den højteknologiske virksomhed, der nu har 8-9 ansatte, og som producerer droner til stilbilleder og video.

- Iværksætteren beskrives som viljestærk og med en særlig evne til at sammensætte det rigtige hold af medarbejdere. Samtidig har virksomheden betydning for lokal beskæftigelse og har medført at medarbejdere med særlige spidskompetencer er flyttet til Bornholm, sagde formand for dommerkomiteen Malene Lundén.

Ros fra minister

- De inspirerer og motiverer alle os andre til at arbejde endnu mere målrettet for at skabe arbejdspladser og attraktive levevilkår i landdistrikterne, sagde minister Carsten Hansen (S) om prismodtagerne.

Lollandske Kirsten Hobolt Høegh-Andersen, der brænder for udviklingen af landsbyerne på Falster, modtog prisen som Årets ildsjæl 2014.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.