DSB indsætter igen IC Bornholm

Fra 15. marts vil det igen være muligt at tage toget fra København til Ystad.

IC Bornholm har stået stille siden 4. januar, men kommer nu igen på skinnerne. (Foto: Mette Brochorst © DR Bornholm)

Togene mellem København og Ystad i Sverige kommer på skinnerne igen fra 15. marts.

DSB parkerede forbindelsen 4. januar, efter den svenske regering indførte grænsekontrollen, hvor transportørerne havde ansvaret for, at de rejsende havde gyldigt ID med. Derfor indsatte DSB togbusser i stedet for togene.

I første omgang lød udmeldingen, at køreplanen ville være ændret frem til 4. maj, men DSB indsætter altså allerede tog fra 15. marts.

- Vi har nu fundet en løsning, hvor ID-kontrollen bliver foretaget på spor 26 på hovedbanegården, siger informationschef hos DSB Tony Bispeskov.

Håber at mistede kunder kommer tilbage

Den ændrede køreplan har betydet længere rejsetid, og en del kunder er hoppet fra DSB, siden grænsekontrollen blev indført, fortæller Tony Bispeskov.

- Vi har noteret et fald på 20 til 25 procent i antallet af rejsende over Øresund. Der er en del, der har valgt en anden transportform, som konsekvens af grænsekontrollen, men vi håber, at kunderne vender tilbage, nu hvor toget er tilbage igen, siger han.

DSB oplyser, at rejseplanen vil være opdateret fra tirsdag med det samme antal afgange som før.

Tog til Bornholm inden turistsæsonen

Med første afgang 15. marts, kører toget inden påskeferien. For Bornholm som turistdestination er det en god nyhed, fortæller borgmester i Bornholms Regionskommune Winni Grosbøll.

- Så sent som i sidste uge holdt jeg møde med transportministeren om at genindsætte toget. Vi har hele tiden sagt, at det skal på plads inden turistsæsonen, så jeg er glad for at høre, at det er på vej, siger hun.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.