Efter mange klager er rengøringen tilbage på kommunale hænder

Antallet af klager er dalet, efter Bornholms Regionskommune fyrede privat rengøringsfirma.

Efter bare to måneder er både ansatte og institutioner er glade for, at rengøringen er gået fra et privat firma og retur til kommununalt regi på Bornholm. (Foto: DR © DR)

Der er blevet mere rent på de bornholmske skoler, plejehjem og biblioteker, siden kommunen fyrede rengøringsselskabet Elite Miljø og overtog rengøringen selv.

Sådan lyder det fra institutionerne, der i perioden med den udliciterede rengøring var stærkt utilfredse med rengøringsstandarden. Det betød også, at de i stor stil klagede over rengøringen, men nu lyder det altså, at det går den rigtige vej igen.

Og Ann Juul Nielsen, der er afdelingsleder for mad- og rengøringsservice i Bornholms Regionskommune, kan bekræfte, at der tilsyneladende er sket forbedringer.

- Vi har fået positivt feedback. Medarbejderne er blevet gladere, og antallet af klager over rengøringen er faldet, siger hun.

Ann Juul Nielsen tilføjer, at antallet af klager dog skal længere ned, før hun er tilfreds.

Flere penge til rengøring

Det er to måneder siden, at Bornholms Regionskommune overtog rengøringspersonalet fra Elite Miljø, og siden er der ansat 6-8 ekstra personer, ligesom flere af de ansatte har fået flere timer. Alt i alt er der puttet 3,5 millioner kroner ekstra i den kommunale rengøring.

Gitte Sonne Hansen er én af de medarbejdere, der har fået flere timer - og det kan mærkes, siger hun.

- Nu er der tid til at gøre tingene ordentligt igen - og nu bliver der sat pris på rengøringen, siger hun.

Gitte Sonne Hansen gør dels rent på en skole, dels på et plejecenter, og det har hun gjort i 38 år.

Rengøringen i Bornholms Regionskommune var udliciteret fra 2014 og frem til september i år.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.