Efter stor redningsaktion: Hardy forsøger igen at svømme Bornholm rundt

Hardy vil skabe fokus på pårørende børn til psykisk syge. Nu svømmer han Bornholm rundt.

Planen er, at Hardy Kjær skal svømme omkring 30 kilometer om dagen i løbet af fire dage. Redigering: Stig Haaning Thøgersen

Hardy Kjær er i disse dage i gang med at svømme Bornholm rundt. Han nedlægger den 110 kilometer lange rute for at sætte fokus på børn, der er pårørende til psykisk syge.

- Der bliver ikke gjort nok fra systemets side. Så det er lidt en positiv form for civil ulydighed. Vi bliver nødt til at ruske lidt op i vores system for at fortælle, at der er noget galt i Danmark, sagde Hardy Kjær mandag, hvor han påbegyndte sin svømmetur.

Han vil med turen rundt om Bornholm skabe omtale om og forhåbentligt skaffe penge til pårørende børn til psykisk syge via donationer til sin organisation PBISS, forklarer han. Organisationens formål er at hjælpe børn, der er berørt af psykisk sygdom. Hardy Kjær har selv haft psykisk sygdom tæt inde på livet.

Planen er at nedlægge omkring 30 kilometer om dagen på fire dage. Men allerede i dag - tirsdag - volder vejret problemer. Vejret er nemlig en kende ustadigt, og der falder en del regn fra tid til anden, fortæller Hardy Kjærs søn, Mikkel Munkholm Kjær.

- Han har haft lidt modstrøm, så han har ikke kunnet svømme så stærkt. Men vores største problem er, at solen ikke er fremme. Han har svært ved at holde varmen, siger sønnen, der følger sin fars færden tæt på en gps, så man hele tiden ved, hvor i vandet han befinder sig.

På grund af vejret er Hardy Kjær gået i land, men regner med at fortsætte i dag, hvis vejret bliver varmere. Han regner også med at måtte tilføje en ekstra dags svømning for at nå rundt om Bornholm, så han kan indhente de kilometer, han i dag ikke har nået at svømme.

Men det er ikke første gang, at Hardy Kjær forsøger sig med at svømme Bornholm rundt. Sidste gang opstod der problemer, som var større end de vejrmæssige udfordringer, svømmeren oplever i dag.

Hardy Kjær og en ledsager i en følgekajak måtte nemlig reddes af en helikopter, da deres følgebåd ikke kunne finde dem og slog alarm. De to mænd var endt så langt ude fra kysten, at de ikke kunne svømme ind igen.

Og netop derfor har Hardy Kjær taget sig et par ekstra forholdsregler i år. For det første er han alene i vandet. Derudover har han påmonteret sig en gps, og samtidig er der flere mennesker på havnen til at holde øje med hans færden.

Undervejs har Hardy Kjær stop, hvor han får fyldt depoterne op og modtager et par støttende ord fra sin familie, som står klar ved de forskellige havne, som Hardy Kjær holder pause ved.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.