Ekkoet i Ekkodalen er holdt op med at mumle

Udviklingshæmmede skovhjælpere har ryddet krat og træer væk i den bornholmske sprækkedal.

Mangler du svar på et af livets store spørgsmål, kan du igen spørge oraklet i Ekkodalen på Bornholm. Ekkoet er igen i stand til at levere et tydeligt svar. (© dr)

Ekkoet i Ekkodalen på Bornholm lyder igen klart og tydeligt efter nogle år, hvor det mildest talt har mumlet svaret på de mange - intelligente - spørgsmål, vi stiller det danske orakel.

Det mumlende ekko har irriteret Naturstyrelsen Bornholm gennem længere tid, men det har været svært at finde timerne til at gøre noget ved det.

Derfor var arbejdskraften fra syv udviklingshæmmede skovhjælpere dét, der skulle til for at gøre noget ved den lidt for vilde natur i den flotte sprækkedal.

- Vores skovhjælpere har ryddet krat og træer væk gennem hele Ekkodalen, så man bedre kan se klipperne og høre et renere ekko.

- Samtidig er stierne ryddet, så det også bliver en bedre oplevelse at gå her, og så har de renset omkring de gamle stendiger, så de igen er tydelige, siger skovfoged Mejse Holm fra Naturstyrelsen Bornholm.

Skovhjælperne har altså fjernet de mange selvsåede træer, der efterhånden havde vokset sig så store, at lyden fra vores spørgsmål på den modsatte side af Ekkodalen havde svært ved at ramme klipperne og blive slået tilbage.

- I det hele taget laver skovhjælperne mange af de ting, der bare gør det mere lækkert at færdes i blandt andet Almindingen. De slår græs, tømmer affaldskurve og sikrer, at der er turfoldere at få, siger Mejse Holm.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk