Rundt omkring i landets kommuner er man meget interesseret i at finde nøglen til at få skabt sig et stærkt brand - både overfor tilflyttere, turister og virksomheder.
Og her kan man måske lade sig inspirere af Bornholm.
Den lille ø har på kort tid fået et stærkt brand og har blandt andet fået omtale i udenlandske medier såsom New York Times og Vogue.
På Bornholm arbejder Destination Bornholm netop med det. Deres primære fokus er at få lokket turister til solskinsøen.
Ifølge direktøren i Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph, er det vigtigste for at få et godt brand, at man skiller sig ud - og at man kan leve op til det, man lover. Hun kalder Bornholm for et "prisværdigt produkt at markedsføre".
- I mange sammenhænge skal vi være taknemmelige for den afgrænsethed, vi har i kraft af at være en ø. I andre områder vil man være udfordret af eksempelvis kommunegrænser, men det er vi ikke her, siger hun.
En anden fordel for Bornholms brand i turisternes øjne er øens natur og små fødevareproducenter, siger direktøren.
- Noget af det, vi boner meget positivt ud på, er i forhold til vores gastronomi. Det er en meget høj drivkraft i forhold til turismen. Men også outdoor-delen som vi har arbejdet med både produkt- og markedsføringsmæssigt, siger hun.
Derudover fremhæver Pernille Kofod Lydolph arrangementer som Folkemødet og Wonderfestiwall, der har styrket Bornholms brand.
- Det har nogle afledte effekter og skaber nogle ringe i vandet. Det er jo bare positivt, siger hun.
Og netop Folkemødets succes er også noget af det, som Nikolaj Stagis fremhæver som en af øens stærke brand. Han er direktør i brandbureauet Stagis A/S og har beskæftiget sig med, hvordan kommuner brander sig selv.
- Selvom Folkemødet kun er en del af Bornholms brand, har det gjort, at Bornholm er kommet på lystavlen og i folks hoveder på en lidt anden måde, end det man ellers har forbundet Bornholm med, siger han.
Han fremhæver - ligesom Pernille Kofod Lydolph - også madkulturen på Bornholm som noget, der har styrket øens brand.
- Bornholm er blevet kendt for en ny form for livsstil. Det er den her ny nordisk mad-bølge, som man også forbinder Noma med, og som ikke kun er kendt i Danmark, men som også er blevet kendt i udlandet.
Men der er også andre eksempler på steder i Danmark, der har fået skabt sig et stærkt brand, understreger Nikolaj Stagis.
- Et andet eksempel er Klitmøller, som ellers er et udkantsområde, men som nu er blevet verdensberømt for vind-surfing. Det gavner hele lokalmiljøet, siger han.