Endnu en skole har modtaget falsk bombetrussel over skoleintra

Skolen på Bornholm fik truslen tilsendt via skoleintranettet Aula.

Svartingedal Skole i Hasle På Bornholm blev udsat for en bombetrussel onsdag eftermiddag. Truslen blev sendt via en elevs konto på skoleintra-systemet Aula, hvilket ikke er første gang. (Foto: Andreas Just © DR)

Det var en hårrejsende besked, der tikkede ind hos forældre, elever og andre brugere af skoleintra-systemet Aula på Svartingedal Skole på Bornholm sent onsdag eftermiddag.

Omkring klokken 18 sendte en af skolens elever en bombetrussel ud, hvor der blev krævet 10.000 kroner i kryptovalutaen bitcoin, og hvis beløbet ikke blev overført inden torsdag morgen, ville skolen blive sprængt i luften.

- Der er rigtig mange mennesker, der bliver påvirket af sådanne trusler, så det er noget, vi anser som alvorligt, siger politikommissær ved Bornholms Politi Mikkel Gregersen.

Kort efter beskeden blev sendt ud, rykkede Bornholms Politi ud til den pågældende elevs adresse, hvor de mødte en uforstående familie, heriblandt eleven selv, der intet kendte til den alvorlige trussel.

Politiet vurderede efterfølgende, at elevens loginoplysninger til Aula var endt hos en hacker, og at der ikke var hold i bombetruslen, da en skole i Østjylland fik nøjagtig den samme trussel inden for et døgn.

- Derfor begrunder vi det med, at der er tale om et hackerangreb, siger politikommissæren.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, Aula bruges til at udsende lignende trusler.

I november kom det frem, at flere skoler var blevet udsat for bombetrusler, som var udsendt fra misbrugte konti.

Bornholms Politi har nu overleveret sagens oplysninger til Midt- og Vestjyllands Politi, hvor en særlig enhed vil forsøge at finde frem til den, som har fremsendt truslen.

I mellemtiden opfordrer Mikkel Gregersen til, at forældrene snakker med deres børn om, hvordan de gebærder sig på nettet, så loginoplysningerne ikke falder i de forkerte hænder.

Sådan sikrer du dig

  • Lav et stærkt og langt kodeord bestående af små og store bogstaver samt tegn.

  • Brug ikke det samme password alle steder.

  • Lad ikke kodeord ligge og flyde.

  • Del aldrig dit brugernavn og password med andre – hverken på nettet eller i den virkelige verden.

  • Genbrug ikke tidligere kodeord eller kodeord som du bruger på andre hjemmesider.

  • Har du mistanke om, at andre har fået adgang til dit eller dit barns brugernavn og password, så skift det.

  • Kilde: Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center

FacebookTwitter