Færre ledige om job på Bornholm

Siden 2012 er antallet af ledige per opslåede job faldet med en tredjedel. De ufaglærte ledige har det stadig svært.

Der er færre ansøgere til faglærte stillinger, men stadig kø til de ufaglærte, mener arbejdsmarkedschef. (© DR)

Der er blevet mindre konkurrence om de ledige stillinger på Bornholm.

Det viser en opgørelse, som DR Nyheder har lavet.

I 2012 var der i gennemsnit 12 ledige per opslået stilling på Bornholm, mens der i 2015 var otte ledige per stilling.

Der er mere gang i hjulene og det er positivt, men fordelingen af ledige i forhold til stillinger er skæv, siger arbejdsmarkedschef i Bornholms Regionskommune, Allan Westh.

- Der kan være færre ansøgere til de faglærte stillinger, men flere ansøgere til de ufaglærte og det kan betyde, at der både kan være mange ledige samtidig med, at der er stillinger der ikke kan besættes, siger han.

Det billede kan formand for 3F Bornholm Jens Skovgaard genkende.

- Det er selvfølgelig en positiv udvikling generelt, men jeg tror stadig der er flere end otte ledige per opslåede ufaglærte stilling, siger han.

I metalindustrien på Bornholm er det svært at få besat de specialiserede stillinger og samtidig har Metal Bornholm også stadig ledige.

Men kan de opkvalificeres til at besætte de ledige stillinger, så er det positivt, siger formand for Metal Bornholm, Klaus Holm.

- Når der er de her jobåbninger, kan vi forklare de ledige, at de kan uddanne sig til at tage de mere specialiserede job, siger Klaus Holm.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.