Finanslov med trafikal ligestilling - men ikke konkret beløb

Der kan findes penge til billigere færgebilletter til og fra øerne, står der i finanslovsaftalen, men ikke hvor meget.

Bornholms borgmester Winni Grosbøll er ikke imponeret over finanslovsaftalens ord om trafikal ligestilling af øerne. (Foto: Magnus Bjerg © DR Bornholms)

Ordene "trafikal ligestilling" optræder i den aftale om finansloven, som blev indgået torsdag, men der er ikke sat kroner og øre på, præcis hvor mange penge, der kan bruges til billigere færgebilletter til og fra de danske øer.

Og det skuffer en af de borgmestre, der har presset på for at få sat penge af til lavere færgetakster - socialdemokraten Winni Grosbøll, der er borgmester på Bornholm. Hun er ikke imponeret over finanslovsaftalens formuleringer.

- Det bliver svært at finde over 130 millioner kroner til trafikal ligestilling ud af en samlet pulje på 150 millioner, som skal gå til rigtigt mange forskellige formål, siger borgmesteren.

- Jeg vil selvfølgelig blive positivt overrasket, hvis det er tilfældet, og jeg vil også bruge det næste stykke tid på at kæmpe for, at det bliver tilfældet. Men jeg er skuffet, fordi i foråret stod partierne næsten i kø for at love, at de ville bruge penge på trafikal ligestilling, siger Winni Grosbøll.

Konkret forslag inden nytår

I dagens finanslovsaftale står, at der skal afsættes en pulje på 150 millioner kroner hvert af de næste fire år til vækstinitiativer - og herfra kan der tages penge til en "påbegyndelse af en trafikal ligestilling af småøer og ø-kommuner".

Det fremgår også, at regeringen inden årets udgang vil komme med konkrete forslag til, hvordan den ramme på 150 millioner kroner skal bruges.

Facebook
Twitter