Firma på jagt efter ansatte stiller bolig til rådighed

Når der er gang i hjulene på Bornholm, kan det være svært at tiltrække uddannede medarbejdere.

Mangel på højtuddannet arbejdskraft har fået firmaet PL Beton til at gå alternative veje for at tiltrække medarbejdere, fortæller direktør John Holm. (Foto: Jais Nørgaard)

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraftBornholm. Det tvinger virksomhederne til at tænke alternativt, når de vil lokke nye medarbejdere til øen.

Virksomheden PL Beton har for nylig stået i netop den situation. De har senest ansat en tegner og en ingeniør, og de får nu tilbudt en bolig.

Det kan nemlig være svært at tiltrække udenøs arbejdskraft, men fremover vil der være en bolig i Muleby - som er nabo til fabrikken - og en bolig i Nyker som et tilbud til nye medarbejdere.

- Vi er nødt til at gøre noget for at tiltrække folk, siger direktør i PL Beton, John Holm.

Håbet er, at medarbejderne finder øen så attraktiv, at de bliver og finder egen bolig. Det er næste udfordring. Derfor har virksomheden været på udsigt efter medarbejdere, der passer ind i det bornholmske samfund.

Bornholm og medarbejdere skal matche

PL Betons løsning på medarbejdermanglen er ikke enestående, mener Rune Holm. Han er tilflytterkonsulent hos Business Center Bornholm.

- Det kan være et problem at finde lejeboliger på Bornholm, og det er svært at overbevise en person uden tilknytning til øen om at købe en bolig, så flere virksomheder er begyndt at tænke i at stille en bolig til rådighed, siger Rune Holm.

Hans job er at matche virksomheder, der mangler arbejdskraft med kandidater på den anden side af Østersøen. Også han ser det som en udfordring at få medarbejderne til at blive boende.

- Jeg prøver altid at lede efter fritidsinteresser, der passer sammen med for eksempel den bornholmske natur. Det bedste er, når vi samtidig finder job til ægtefællen, og at de har børn med. Så flytter man ikke lige sådan igen, siger han.

FacebookTwitter