Flere dropper turistkontorene: Men ikke på Bornholm

Turister bruger i højere grad de digitale muligheder, når de skal orientere sig.

På Bornholm er der hele syv turistinformationer. Arkvifoto (Foto: Rasmus Kahlen © DR)

Det er ikke turistkontorene, besøgende bruger, når de skal orientere sig om deres feriedestination. Det fortæller Anne-Mette Hjalager, der er professor i turisme på Syddansk Universitet.

- Turisterne har allesammen en mobiltelefon eller tablet, og det byder på mange muligheder for at orientere sig, siger hun.

Og tidligere på ugen kunne P4 Syd fortælle, at flere turistkontorer i det Syd- og Sønderjyske har lukket i weekenden, har kort åbningstid eller lav bemanding, fordi turisterne vælger tilbuddet fra.

Men sådan er det ikke på ferieøen Bornholm, lyder det fra Pernille Kofod Lydolph, der er direktør for turistorganisationen Destination Bornholm.

Hun forklarer, at turisterne på Bornholm kombinerer turistinformationer og de digitale muligheder.

- De vil gerne gøre brug af det lokale kendskab, og de vil gerne stille spørgsmål, som går meget mere i dybden end tidligere, siger Pernille Kofod Lydolph og fortsætter:

- Vi har ikke så mange, som spørger efter Hammershus eller Østerlars Rundkirke, for det har de fundet selv. Men de vil gerne vide eksempelvis, hvor en bestemt sti er, og om de kan tage deres bil med.

Hun forklarer videre, at man på turistkontorerne også kan købe billetter til forskellige arrangementer.

På øen er der syv officielle turistinformationer. Nogle af stederne holder lukket i weekenden og har kortere åbningstider, men det kan ændre sig alt efter, hvordan turisterne bruger kontorerne, siger direktøren.

- Det afhænger af, hvor behovene er, og vi prøver også af, hvor interessen er. Efter turistsæsonen vurderer vi, hvordan behovet har været.

I Esbjerg Kommune har man valgt at erstatte turistkontoret med et digitalt velkomstcenter, hvor turister på egen hånd skal søge informationer frem.

Det er dog ikke noget, som Pernille Kofod Lydolph mener, at man vil komme til at se på Bornholm inden for den nærmeste fremtid.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.