Flere flytter til Bornholm: Nu kommer børnefamilierne

Bornholms befolkningstal nærmer sig nu 40.000 personer.

I starten af august var øens befolkningstal vokset med 102 personer siden nytår. Stigningen er stor nok til at dække øens demografiske underskud, som betyder, at der årligt dør flere, end der bliver født. (Foto: Eun-Hae Choi)

"Bornholm, Bornholm, Bornholm, du er den dejligste ferieø."

Solskinsøen ude i Østersøen er kendt som et af de steder, hvor mange danskere tager på ferie, men nu viser det sig, at der også er mange, som flytter til øen for at bosætte sig.

For 2018 tegner til at blive det første år i en meget lang årrække, hvor folketallet faktisk stiger på Bornholm.

Befolkningstallet er således steget med 102 indbyggere siden nytår og frem til starten af denne måned, viser tal fra Folkeregistret.

- Det er jo glædeligt, og så giver det også blod på tanden, siger øens viceborgmester, Anne Thomas (Å).

Øen er udfordret af en aldrende befolkning, der betyder, at der årligt dør flere, end der bliver født. Men nu er antallet af tilflyttere blevet større end antallet af borgere, som går bort på øen, og det får antallet til at vokse.

- Det er børnefamilierne, der er kommet til øen, så det tipper vores aldrende demografi, siger Anne Thomas.

Viceborgmesteren har ikke en entydig forklaring på, hvorfor flere familier vælger at hive teltpælene op og i stedet placere dem i den bornholmske jord, men hun har nogle gisninger og fornemmelser:

- Jeg tror, at Folkemødet har betydet en del, og vores image som et sted, hvor der sker fremsynede ting såsom vores bæredygtighedsstrategi og gourmet-området, siger Anne Thomas.

De positive tal skal også ses i lyset af månederne august og september, der normalt koster øen indbyggere, fordi mange unge rejser væk for at uddanne sig.

Dette underskud forventes nemlig at blive udlignet af den positive flyttetendens i årets tre sidste måneder. Det er i hvert fald erfaringen fra 2016 og 2017.

Men viceborgmesteren mener, at de positive tal forpligter øens politikere til at støtte op om den positive udvikling:

- Vi skal støtte fortællingen om den grønne drøm, og det ved vi, at børnefamilierne efterspørger, men det er også erhvervsudviklingen, så der er nogle stillinger til dem, der flytter herover, siger Anne Thomas.

Med de nye tal er der nu 39.676 indbyggere på Bornholm.

Facebook
Twitter