Flere råger må lade livet på Bornholm

Der blev i 2015 skudt dobbelt så mange råger som i året før. Bekymrende, mener Ornitologisk forening.

På trods af en dalende bestand af råger, blev der i 2015 skudt næsten dobbelt så mange som i året før. (Foto: Jens Kofoed)

Jægere på Bornholm har skudt 749 råger i 2015. Det er næsten dobbelt så mange som i 2014.

Jægerne skyder den fredede fugl på opfordring af grundejere, som plages af rågeflokkenes skrig.

Det stigende antal viser, at folk er generet af rågerne, mener formanden for jægerne på Bornholm, Steen Friis.

- Rågerne yngler i kolonier, og i ynglesæsonerne larmer de utroligt meget, siger han.

På Sandvig Familiecamping har ejer Benny Starup taget konsekvensen af de skrigende fugle. De har nemlig holdt de camperende gæster vågen om natten.

- Jeg har haft civilforsvaret ude for at spule reder ned, og vi har fældet en del træer rundt om pladsen. Men fuglene bygger jo bare reder i andre træer, siger han.

Naturstyrelse er rundhåndet med tilladelser

Det kræver en tilladelse fra Naturstyrelsen, hvis jægerne vil skyde de fredede fugle. Rågernes unger må kun skydes fra d. 1 maj og frem til d. 15. juni Det samme tidsrum, hvor der er gæster på Sandvig Familiecamping, og det giver problemer.

- Der er en masse børnefamilier i den periode, og der er ingen, der har lyst til, at der står en jæger og skyder fugle midt på pladsen, siger han.

Hos Dansk Ornitologisk Forening på Bornholm er man bekymret over det stigende antal nedlagte fugle. Ifølge foreningen er rågebestanden nemlig faldende.

- Det er mærkværdigt, at man bliver ved med at give de her tilladelser, og at man giver dem uden begrundelse: Man kan stort set bare søge om tilladelsen og få den, siger formand Carsten Andersen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.