Flygtninge deltager i praktikforløb hos bornholmske virksomheder

Fire bornholmske virksomheder har ansat flygtninge i praktikforløb. Det er et udtryk for manglende arbejdskraft på øen og socialt ansvar.

Jensen Denmark er et af i alt fire bornholmske virksomheder, der deltager i et større integrationsprojekt. (Foto: Per Hermansen © DR Bornholm)

Syv flygtninge begyndte for en uge siden i praktik hos virksomheden Jensen Denmark i Rønne.

De har alle tidligere arbejdet indenfor metalbranchen, og nu virksomheden vurdere, om nogle af dem på sigt kan indgå i arbejdsstyrken.

Jensen Denmark fremstiller anlæg til industrivaskerier, og det er blandt andet manglen på kvalificeret arbejdskraft, der har fået virksomheden til at hyre de syv flygtninge.

- Hvis vi skal blive ved med at vokse i produktion på Bornholm, må vi få flere kvalificerede medarbejdere. På den her måde er vi med til at sikre os selv for fremtiden, men der er også et socialt aspekt i det, siger produktionschef hos Jensen Denmark, Michael Engkær.

Praktikforløb kan ende i jobs

Syv medarbejdere har fået nye titler i virksomheden. De skal agere mentorer for de nyansatte. Det er en vigtig rolle, mener Michael Engkær.

- Medarbejderne skal følge de enkelte praktikanter og afklare, hvorvidt de er egnede til at blive fastansat efter praktikforløbet, siger han.

Flere af praktikanterne har allerede imponeret produktionschefen, og der kan vente fast arbejde efter praktikken.

- Der er en del, der bare behøver en smule mere sprogundervisning, inden de kan gå i job, siger han

Flygtninge i virksomhedspraktik

  • De syv praktikanter på hos Jensen Denmark er en del af et større projekt, hvor i alt 12 flygtninge deltager - 10 fra Syrien og 2 fra Eritrea.
  • Virksomhederne Ole Almeborg og Beck Pack har hver to - mens Hasle Refractories har én flygtning.
  • Forløbet er et samarbejde mellem virksomhederne, Jobcentret og Campus Bornholm, hvor flygtningene skifter mellem skole og praktik.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.