Flygtninge skal dyrke jorden bag bæredygtigt hotel

I et nyt integrationsprojekt skal 12 asylansøgere dyrke køkkenhave for at styrke sprog og faglige kundskaber.

Praktisk arbejde og undervisning i den danske madkultur skal være med til at fremme integrationen i nyt projekt på Bornholm (Foto: © Jens ørberg, DR bornholm)

12 asylansøgere er i fuld gang med spader og river ved hotellet Green Solution House i Rønne.

De er i gang med et nyskabende aktivitets-projekt, hvor deltagerne laver køkkenhave. Projektet er blevet til i et samarbejde mellem Røde Kors og Green Solution House, og vil dels bestå af praktisk arbejde i haven og undervisning, der skal styrke sprog og de faglige kompetencer.

Det bæredygtige hotel Green Solution House stiller, udover jorden, en gartner og en køkkenchef til rådighed for at undervise i dyrkningen af grøntsagerne, og hvordan man kan bruge dem i den danske madkultur.

- Bæredygtighed handler også om at gøre noget godt for samfundet og for andre mennesker, siger direktør for Green Solution House, Trine Richter.

Også forfatter Signe Wenneberg, som har skrevet bogen 'Spis din have' deltager i projektet som underviser og vil lave en speciel udgave af bogen, som skal bruges i undervisningen.

Projektet startede tirsdag og har indtil videre ingen slutdato, og regionsleder i Røde Kors, Stephan Jensen-de Bruin håber, at projektet kan være med til at inspirere andre virksomheder.

- Det behøver ikke at være så kompliceret, for selv et lavpraktisk projekt som dette kan gøre en enorm forskel for en gruppe udsatte mennesker. Alle erfaringer viser, at den form for berøring med danske virksomheder løfter deltagerne rigtig meget, siger han.