FN's verdensmål sættes i centrum på Folkemødet

Folkemødet på Bornholm omfavner FN’s 17 verdensmål næste sommer.

Sidste år var der ifølge Bornholms Politi samlet set 113.000 gæster over fire dage på Folkemødet. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Når besøgende, politikere og journalister kører hjem fra Folkemødet i Allinge på Bornholm næste år, er der en god chance for, at de kan opremse FN’s 17 verdensmål.

Foreningen Folkemødet vil have samtlige organisationer på næste års møde til at tage afsæt i de mange verdensmål, som blandt andet indeholder ambitioner om at afskaffe fattigdom, stoppe sult og få mere bæredygtig energi med mere.

- Vi har igennem de sidste par måneder diskuteret rigtig mange forskellige temaer, men vi vendte hele tiden tilbage til verdensmålene, siger Mads Akselbo Holm, der er direktør for Foreningen Folkemødet.

Det betyder, at Foreningen Folkemødet laver en ramme, og inden for den opfordres virksomheder, foreninger, politiske partier mm. til at tage afsæt i de 17 forskellige mål, når de inviterer gæster til debat, foredrag og andre arrangementer i deres telt eller stadeplads.

Det handler nemlig om at få verdensmålene omsat fra visioner til konkret handling, siger Mads Akselbo Holm der blandt andet peger på målenes bæredygtighedsambition:

- Hvis foreningen Folkemødet sammen med alle de andre, der til dagligt arbejder med det felt, kan spille en rolle i at konvertere intentioner med handlinger, så vil vi gerne være med til det, siger direktøren.

Men der skal også være plads til holdninger, som ikke nødvendigvis flugter med de verdensomspændende ambitioner. For der skal også være plads til at kritisere FN’s visioner:

- Der er jo også ok at være imod verdensmålene. Man må bare gerne tage stilling til dem, siger direktøren.

Foreningen Folkemødet vil også selv arrangere begivenheder, som tager afsæt i de mange mål.

Foreningen vil blandt andet holde en "folkehøring", hvor Folkemødets gæster kan opleve foredrag om, hvordan man skal forstå de mange verdensmål, og hvordan man kan implementere dem i hverdagen.

Desuden vil foreningen også arrangere en ”festaften” på hovedscenen om lørdagen, hvor der inviteres til debat om netop målene.

Folkemødet er en årlig begivenhed, hvor foreninger, interesseorganisationer og politiske partier diskuterer og debattere samfundet.

Folkemødet er blevet afholdt siden 2011 og foregår i fire dage i midten af juni.

Facebook
Twitter