Folkemødet er blevet for dyrt: Flere organisationer skærer ned på deltagelsen

Udgifterne i forbindelse med deltagelsen ved Folkemødet er blevet så store, at flere organisationer nu går ad nye veje.

Direktør for Folkemødet, Mads Akselbo Holm, sænker prisen for at deltage på Folkemødet i år. Og så håber han, at overnatningsstederne følger trop. Overnatning er nemlig en meget betydelig post på mange deltageres folkemøde-budget. (Foto: © Lis Eilsøe, dr)

Det er blevet så dyrt at deltage i det årlige Folkemøde på Bornholm, at flere store organisationer skruer ned for både antallet af debatter, stadepladser og flokken af medarbejdere, der kommer til Folkemøde.

Ældre Sagen har helt droppet at have eget telt for at spare på budgettet.

- Det kræver mange ressourcer at have eget telt, og derfor vil vi i år slet ikke have vores egen stand men eksperimentere med alene at deltage i de relevante debatter, siger Michael Tiet Nielsen, vicedirektør i Ældre Sagen.

Dansk Industri skruer ned for både antallet af deltagere og antallet af debatter.

- Vi mener, vi kan få det samme ud af det ved at fokusere endnu mere på kvalitet. Vi bruger normalt mange kræfter og mange penge på Folkemødet - nu satser vi på at få samme effekt med færre ressourcer, siger kommunikationsdirektør Marion Hannerup fra Dansk Industri.

Hos Landbrug & Fødevarer mener head of branding, Lisbeth Olsgaard, at med otte års erfaring kan tingene gøres mindst lige så godt med færre kræfter.

- Og det er blevet dyrt at være på Folkemødet, så derfor prøver vi at forfine vores deltagelse i år, siger hun.

Folkemødets direktør, Mads Akselbo Holm, lægger ikke skjul på, at han bliver lidt bekymret, når så store deltagere vælger at skrue ned for deres engagement. Omvendt mener han, at Folkemødet også forsøger at imødegå nogle af organisationernes udmeldinger:

- Vi vil samle flere deltagere i tema-debatter for ikke at sprede de samme emner over for mange arrangementer. Samtidig sænker vi priser på at deltage, og vi håber, at også overnatningsstederne følger trop, siger han.

Folkemødesekretariatet har derfor skåret 10 procent af prisen for teltleje, el og lydanlæg. Samtidig håber han, at de private udlejere af både overnatning og eventsteder vil følge trop.

Mads Akselbo Holm har set eksempler på overnatningssteder, der tager dobbelt så meget i folkemødeugen sammenlignet med den absolutte højsæson på Bornholm.

- Jeg tror, at vi alle skal vise lidt mådehold, siger direktøren.

  • Årets Folkemøde finder sted fra den 14. til den 17. juni i Allinge på det nordlige Bornholm.

  • Sidste år deltog ca. 100.000 mennesker i det fire dage lange Folkemøde, der bød på lidt mere end 3.000 arrangementer og events.

  • Stadepladserne til Folkemødet 2018 er udsolgt, men man kan stadig finde ledige tider i Folkemødets debat-telte, pop-up-events eller skabe events private steder.