Folkemødet er et springbræt til job for akademikere

Akademikernes A-kasse sender arbejdsløse og studerende til Bornholm som frivillige.

Rosa Carlsen har lige afleveret sit speciale og kommer til Folkemødet som frivillig for både at netværke og i det hele taget se, hvad der er af jobmuligheder. (© (c) DR)

Folkemødet på Bornholm er et oplagt springbræt til et job for arbejdsløse akademikere og studerende, der snart står med deres eksamensbevis i hånden.

Det mener de i hvert fald hos Akademikernes A-kasse, som derfor har lavet en partnerskabsaftale med Foreningen Folkemødet om at sende medlemmer til Bornholm som frivillige under årets udgave af Folkemødet.

De skal både hjælpe ved den politiske festival og skabe kontakter.

Folkemødet er glad for de ekstra hænder. Foreningen har i år fordoblet antallet af frivillige, der skal hjælpe med at få selve arrangementet til at glide, så der nu er 250 frivillige inklusive hjælpen fra Akademikernes A-kasse.

Et godt sted at netværke

Én af de frivillige er Rosa Carlsen, der snart kan kalde sig kandidat i sociale interventioner fra Roskilde Universitetscenter, RUC.

Hun er ikke i tvivl om, at Folkemødet kan hjælpe hende videre ud på jobmarkedet.

- Det er en oplagt platform til at netværke og orientere sig om, hvad der er af organisationer, hvilke projekter de har gang i, og hvad der ligger af opgaver i de forskellige brancher, siger Rosa Carlsen.

For tre år siden var hun også frivillig på Folkemødet, ligesom der står frivillig hos både Børnetelefonen og Roskilde-festivalen på hendes CV.

- Men det er specielt at være på Folkemødet, for her kommer folk af vidt forskellige årsager, og de kan byde ind med en række forskellige ting. Det er anderledes, end når man for eksempel er fælles om en enkelt ting som musikken, siger Rosa Carlsen.

Ud over de 250 frivillige i Foreningen Folkemødet kommer der mange frivillige fra de enkelte organisationer og andre, der deltager i Folkemødet.

Også Magistrenes A-kasse sender 70 arbejdsløse til Bornholm. De skal netværke og finde ny inspiration.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk