Folkemødet skal gøre Bornholm til turistmål hele året

Lokalområdet skal udvikle sig sammen med det årlige arrangement, mener planlæggerne.

  • Mandag aften præsenterede tre hold deres bud på, hvordan mødet skal se ud i fremtiden. Her er det "Minitog på jernbanestien forbinder Allinge og Sandvig under Folkemødet." Klik videre i billedserien og flere forslag. (Foto: Team MUTOPIA © Bornholms Regionskommune)
  • "Moseløkken Stenbrud er et nærmest perfekt sted at holde friluftskoncerter. Et enkelt system af flytbare tilskuerpladser og scenekonstruktioner kunne omdanne Moseløkken Stenbrud til nordens Colosseum." (Foto: Team JAJA © Bornholms Regionskommune)
  • "Hverdagsliv og idrætsaktiviteter forenes på ‘Tankestationen’, der også er en portal til Cirkuspladsen." (Foto: Team MUTOPIA © Bornholms Regionskommune)
  • "Kjærenæsgrunden inviterer et nyt folkebad byen helt ned til vandet. Formet som en serie af plateauer fletter folkebadet sig naturligt sammen med klippeformationerne. Plateauerne skaber en række forskellig¬artede rum til ophold og bad, og danner under Folkemødet rammen om mere uformelle og afvæbnende møder mellem festivalens politikere og deltagere." (Foto: Team JAJA © Bornholms Regionskommune)
  • "At træde inde i Kampeløkke åens grønne rammer er som at træde ind i en anden verden, langt fra havnens store himmelrum og Folkemødets rampelys." (Foto: Team JAJA © Bornholms Regionskommune)
1 / 5

Det årlige folkemøde skal være med til at gøre Allinge og resten af Nordbornholm til et attraktivt turistmål hele året. Samtidig skal det være en levende by for de lokale at bo i.

Det er det overordnede mål for de kommende års folkemøder. Mandag aften præsenterede tre hold deres bud på, hvordan mødet skal se ud i fremtiden.

Fælles for dem er, at lokalbefolkningen skal føle et ejerskab over Folkemødet, og mødet skal til gengæld bidrage med liv til byen året rundt.

- Det er ikke kun et spørgsmål om Folkemødet og turistsæsonen. Det er nok så vigtigt, at de der lever her 365 dage om året er involverede og har ejerskab over de idéer, der bliver udviklet, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Carsten Scheibye (V).

Han har sammen med borgmester Winni Grossbøl (S) og tre fagdommere været med til at bedømme forslagene.

Folkemøde skal bredes ud

Folkemødet skal ikke kun være fire dage i juni hvert år, og det skal ikke kun være Allinge, der får gavn af den ekstra opmærksomhed. Det mener én af de tre fagdommere, Esben Danielsen, som til daglig er direktør i Lokale- og Anlægsfonden, der arbejder med at udvikle fritidsliv i Danmark.

- Det handler om at brede mødet ud til resten af øen, så man ikke blot er gæst på Folkemødet, men gæst på Bornholm, siger han.

I planerne for byen og Folkemødet er der både arbejdet med det generelle, overordnede mål, men også helt konkrete bud på, hvad der kan bygges og arrangeres i fremtiden.

Vil udnytte tomme garager

Borgmester Winni Grossbøl har blandt andet bidt mærke i forslaget "De 100 anneksers by", hvor man udnytter indbyggernes garager, annekser eller børneværelser, der står tomme, efter at børnene er flyttet.

- Det er et eksempel på et tiltag, der ikke koster en bondegård, men kan være med til både at styrke den oplevelse, de besøgende får af Folkemødet og det lokale ejerskab af Folkemødet, siger hun.

Frem mod næste års folkemøde skal politikerne og mødets sekretariat arbejde med at få nogle af forslagene ind i næste års program.

Facebook
Twitter