Folkemødet spreder sig udover flere af årets dage

Folkemødet får en forening, som skal sørge for at skabe aktiviteter året rundt.

Folkemødet vil ikke blot være en begivenhed, som spænder af fire dage om året i Allinge. En forening skal skabe aktiviteter året rundt. (Foto: Rikke Akselbo Holm © DR)

Folkemødet på Bornholm vil gerne sprede sig udover flere af årets dage og ikke kun være en begivenhed fire dage i juni måned.

Folkemødesekretariatet vil derfor udvide Folkemødet til en forening, som har sin egen bestyrelse, der kan sørge for at skabe aktiviteter året rundt.

Og borgmester Winni Grosbøll ser gerne, at folkemødesekretariatet får fast kontor i den nuværende biblioteksbygning i Allinge som centrum for aktiviteterne:

- Biblioteket ligger ikonisk placeret i Allinge. Man ville kunne åbne det op og lave forskellige arrangementer henover året - som folkefredage. Det ville også forankre Folkemødet endnu mere i Allinge, end det er i dag, siger hun.

Foreningen vil blandt andet fokusere på at tiltrække besøgende til Bornholm i skuldersæsonerne i form af seminarer, workshops, bestyrelsesmøder, konferencer og kongresser.

Vækst på Bornholm

Folkemødet - og dermed kommunen - har netop fået en halv million af Bornholms Vækstforum til at opruste. Aktiviteterne omkring Folkemødet skal nemlig bidrage til at skabe vækst og få flere tilflyttere til Bornholm.

Folkemødet er allerede på rette vej. En evaluering af Folkemødet 2014-2015 lavet af Cowi og Damvad Analytics viser, at der er skabt 63 nye arbejdspladser på Nordbornholm og en øget omsætning for de nordbornholmske virksomheder på 9,2 millioner kroner.

- Det er en flot evaluering, der dokumenterer, at Folkemødet i høj grad bidrager til øget vækst for Bornholm og til at markedsføre øen som turistdestination, siger Borgmester Winni Grosbøll.

Facebook
Twitter