Folketinget er ved at droppe tanken om et slutdepot til atomskrald

Venstres bornholmske folketingsmedlem Peter Juel Jensen mener, at politikerne ender med at vælge et mellemlager.

Peter Juel Jensen (V) er glad for, at samarbejdet mellem en række folketingsmedlemmer og borgergrupper nu ser ud til at have rykket Folketingets holdning til det danske atomaffald.

Folketinget er på vej til at opgive ideen om at bygge et underjordisk depot til det danske atomaffald. I stedet vil politikerne satse på et mellemlager, som man kender det fra blandt andet Holland.

Det siger Venstres bornholmske folketingsmedlem Peter Juel Jensen.

Holdningsændringen kommer, efter Folketingets Sundhedsudvalg var på studietur til det hollandske mellemlager.

Vi ved for lidt om risikoen

- Jeg synes, det vil være klogt at satse på et mellemlager, for vi ved på nuværende tidspunkt alt for lidt om risikoen ved at grave atomaffaldet ned i et slutdepot, siger Peter Juel Jensen.

Han giver borgergrupperne mod atomaffald en pæn del af æren for, at Folketinget kan ende med at vælge et mellemlager.

- Der er ved at være et rigtigt godt netværk blandt folk i de kommuner, der står til at kunne få slutdepotet. Vi arbejder godt sammen, og man kan se, at når folk står sammen med deres politikere, så kan vi være med til at flytte nogle ting, siger Peter Juel Jensen.

Borgermodstanden gør forskellen

Selv har han et tæt samarbejde med BOMA - Bornholm Mod Atomaffald.

Udover Bornholm er også Skive, Struer, Kerteminde og Lolland i spil som mulige modtagere af det mellem- og lavradioaktive atomaffald, der er deponeret på Risø over de seneste knap 60 år.

Ingen af kommunerne ønsker at lægge undergrund til atomaffaldet.

Ifølge den officielle tidsplan skal de nuværende mulige placeringer af slutdepotet barberes ned til to i begyndelsen af 2015, men den plan kan altså nå at blive overhalet af en helt ny beslutning.