Forening kræver endnu flere statsjobs til provinsen

Udflytning af flere arbejdspladser skal sikre et Danmark i bedre balance, lyder budskabet.

Omkring 50 kommuner får ingen eller meget få statslige jobs. Derfor skal der kæmpes videre, mener foreningen "Staten i hele Danmark".

Udflytning af statslige arbejdspladser skal ikke være en engangsforestilling.

Sådan siger Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard (V), der er ny formand for foreningen "Staten i hele Danmark".

Regeringen besluttede i efteråret at rykke 3900 statslige arbejdspladser fra København til provinsen, men det bør kun være første skridt, lyder det.

- Vi synes, at det er en rigtig god begyndelse, og vi kvitterer for, at der er sket denne udflytning. Men vi mener også, at der skal komme en bølge nummer to, siger Peder Christian Kirkegaard.

Omkring 50 kommuner får slet ingen eller kun meget få statslige jobs. For eksempel får Skive nul og Bornholm kun fem arbejdspladser, når sekretariatet for Rådet for Socialt Udsatte flytter til Rønne.

Derfor er der grund til at kæmpe videre, mener Peder Christian Kirkegaard:

- Og det er selvfølgelig nærliggende, at de kommuner, der kun fik få eller slet ingen arbejdspladser i første ombæring, står først for i den næste udrulning, siger han.

Kritikere af udflytning mener, at man vil miste erfarne medarbejdere og værdifulde kompetencer, fordi mange ikke ønsker at flytte fra København til provinsen.

Men den kritik giver Peder Christian Kirkegaard ikke meget for.

- Klynkeriet er baseret omkring hovedstaden. De steder, hvor vi tidligere har haft udflytninger, har der været mange velkvalificerede ansøgere, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.