Forgiftning skyldes svovlbrintegasser

De ansatte på Bornholms Hospital blev forgiftet af svovlbrinte-gasser fra kloakken. Det konkluderer svenske forskere i en ny rapport.

Akutmodtagelsen på Bornholms Hospital, der huser skadestuen og vagtlægen, var lukket næsten to måneder i efteråret 2012 på grund af forgiftningssagen. (© P4 Bornholm)

Det var svovlbrinte-gasser fra kloakken, der var årsag til, at en gruppe ansatte på Bornholms Hospitals Akutmodtagelse blev forgiftet i efteråret.

Det slår svenske forskere fast i en ny rapport, oplyser hospitalets direktør Kurt Espersen.

Svenskernes undersøgelser viser, at gassernes virkning kan være blevet forstærket af, at der er kommet "fremmede" væsker eller materialer i kloakken.

Gips i afløbet

- Vi bruger jo gips i vores akutmodtagelse. Det er en svovlkilde, og hvis det kommer i kloakken og de rigtige omstændigheder er til stede, kan der opstå svovlbrinte, siger Kurt Espersen.

Som konsekvens af forgiftningssagen har hospitalet skiftet gipsudskilleren i afløbet til en mere passende funktion, forklarer direktøren.

Resultatet af de svenske eksperters undersøgelse ligger i tråd med, hvad hospitalet havde forventet.

- Jeg er meget glad for konklusionen, for det bekræfter os i, at vi har gjort de rigtige ting og undersøgt de rigtige forhold, siger Kurt Espersen.

Facebook
Twitter