Forgiftning skyldes svovlbrintegasser

De ansatte på Bornholms Hospital blev forgiftet af svovlbrinte-gasser fra kloakken. Det konkluderer svenske forskere i en ny rapport.

Akutmodtagelsen på Bornholms Hospital, der huser skadestuen og vagtlægen, var lukket næsten to måneder i efteråret 2012 på grund af forgiftningssagen. (© P4 Bornholm)

Det var svovlbrinte-gasser fra kloakken, der var årsag til, at en gruppe ansatte på Bornholms Hospitals Akutmodtagelse blev forgiftet i efteråret.

Det slår svenske forskere fast i en ny rapport, oplyser hospitalets direktør Kurt Espersen.

Svenskernes undersøgelser viser, at gassernes virkning kan være blevet forstærket af, at der er kommet "fremmede" væsker eller materialer i kloakken.

Gips i afløbet

- Vi bruger jo gips i vores akutmodtagelse. Det er en svovlkilde, og hvis det kommer i kloakken og de rigtige omstændigheder er til stede, kan der opstå svovlbrinte, siger Kurt Espersen.

Som konsekvens af forgiftningssagen har hospitalet skiftet gipsudskilleren i afløbet til en mere passende funktion, forklarer direktøren.

Resultatet af de svenske eksperters undersøgelse ligger i tråd med, hvad hospitalet havde forventet.

- Jeg er meget glad for konklusionen, for det bekræfter os i, at vi har gjort de rigtige ting og undersøgt de rigtige forhold, siger Kurt Espersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk