Forhøjet sikkerhedsniveau på Folkemødet

Terrorangrebene i København og Paris får konsekvenser for årets Folkemøde på Bornholm.

Der vil være ekstraordinært politiopbud på årets folkemøde i Allinge. (Foto: Lis Eilsøe © DR)

Politiets forberedelse af Folkemødet 2015 har en anden karakter end tidligere.

Både planlægning og afvikling har et større omfang i år, og det er ikke fordi, der ventes flere gæster. Politiet forbereder sig bare på det værste, siger chefpolitiinspektør Ole Bolvig fra Bornholms Politi.

Efter terrorangrebene i København og Paris har der været forhøjet beredskab i Danmark, og det sætter også præg på sommerens politiske festival.

- Nogle af gæsterne er særligt udsatte, og der vil være et ekstraordinært politiopbud i år, siger Ole Bolvig.

Worst-case scenario

Det forhøjede beredskab handler om mange elementer - blandt andet at politiet på forhånd gennemgår de mulige hændelser, man frygter kan ske.

- Der skal vi være skarpe og gennemtænke tingene, inden de sker. Men der er en risiko ved sådan et arrangement, og det bliver vi nødt til at planlægge ud fra, forklarer chefpolitiinspektøren.

Under selve folkemødet vil der også være ændringer, store som små. Der vil være ekstra meget opmærksomhed om ulovlig parkering, sikkerhed omkring leverancer til forretningerne og både en synlig og usynlig politiindsats.

Sjælen skal bevares

Politiet håber, at gæsterne ikke kommer til at mærke det forhøjede sikkerhedsniveau.

- Vi vil gøre alt hvad vi kan for at bevare den specielle Folkemøde-sjæl, hvor politikerne er tilgængelige, siger Ole Bolvig.

Dermed vil gæsterne ikke nødvendigvis møde flere uniformerede betjente i Allinges gader end tidligere år. Det kommer helt an på den konkrete situation de steder, hvor de såkaldte VIP-personer befinder sig.

Beredskabet vil dog være til stede stort set alle vegne, lige som de andre år.

- Vi vil være over det hele med folk på forskellige positioner. Både som kørende patruljer, gående patruljer, cyklende patruljer, til havs og i luften, siger Ole Bolvig fra Bornholms Politi.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter