Forrygende sommerhus-sæson

Der er glæde og optimisme hos sommerhusudlejerne.

Tursiterne vil gerne bo i sommmerhus i år. (Foto: Jane Lou)

Den gode sommer i år og sidste år har for alvor fået folk til at holde ferie i Danmark - og dermed også på Bornholm. Der er da også kun positive ord fra sommerhusudlejnings-bureauerne at hente.

Sammenlignet med sidste år havde Novasol på Bornholm en stigning på 30 procent, siger bureauleder Per Allan Hansen til P4 Bornholm.

Men også i august måned vil der være nok at se til. Sæsonen er nemlig den bedste i mange år, lyder det.

Successen fortsætter

- August ser flot ud. Vi startede i lørdags med over 200 ankomster og så højt oppe har vi aldrig været i august før og det holder hele måneden ud, ser det ud til, siger Per Allan Hansen.

Hos udlejningsbureauet Sol og Strand er der også en stigning i antallet af udlejninger - og det lader til, at gæsterne tror på endnu en god sommer: Mange har nemlig allerede booket et sommerhus til sommeren 2015, siger Per Ole Petersen fra Sol og Strand på Bornholm.

- Denne her sommer har på mange måder været superfantastisk. Det er svært at være pessimist, når man har med sommerhusudlejning at gøre i 2014, siger Per Ole Petersen.

Og mens de danske turister er på vej hjem så børnene kan komme i skoler, så er det nu gæster sydfra, der rykker ind i de bornholmske sommerhuse.

Tyskerne kommer

Både hos Novasol sommerhusudlejning og hos Sol og Strand har man i weekenden oplevet et stort skift fra mange skandinaviske gæster til tyskere og polakker.

Dansk øferie kombineret med solskin er populært blandt tyskerne -  der er en del, som tydeligvis beslutter sig for at rejse hertil i sidste øjeblik. Novasol får nemlig stadig kortfristede bookinger på de huse, der er ledige i august og september.

Sommerens begejstrede meldinger fra både campingpladser og sommerhusudlejereBornholm underbygges af, at rederiet Færgen har sat et par nye rekorder i juli.

God sommer for Færgen

På ruten mellem Rønne og Sassnitz nåede rederiet for eksempel lørdag den 26. juli op på en passagerstigning på 6,6 procent og 14,9 procent flere biler sammenlignet med den tilsvarende lørdag i højsæsonen året før.

Også på sine ruter til andre danske øer, for eksempel Als og Fanø, har Færgen sat nye passagerrekorder i juli måned.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk