Fortsat krisestemning på idylliske Christiansø

Planerne om et samarbejdsudvalg på Christiansø strandede torsdag. De ansatte vil have en ny chef.

Der bliver ikke noget samarbejdsudvalg på Christiansø med den nuværende administrator ved roret, siger arbejdsmiljørepræsentant. (Foto: Torsten Raagaard - DR Bornholm)

Den gode stemning på Christiansø er stadig udfordret af en langvarig strid mellem øens beboere og administrator Orla Johannsen.

Torsdag dannede øen, der hører under Forsvarsministeriet, rammen om et møde mellem medarbejdere, Orla Johannsen samt repræsentanter fra ministeriet og fagforbundet 3F.

Hensigten var at nedsætte et samarbejdsudvalg. Men ifølge de ansattes arbejdsmiljørepræsentant, Morten Magni, lykkedes det ikke.

- Selvfølgelig skal der være et samarbejdsudvalg på Christiansø. Men det kommer ikke til at ske med Orla Johannsen som administrator, siger han og konstaterer:

- Ingen af de ansatte har tillid til Orla Johannsen.

Dermed går han i rette med forhandlingssekretær i 3F's offentlige gruppe Michael Hass, der torsdag var hentet til Christiansø som forhandler for netop medarbejderne.

Ifølge ham kom parterne nemlig et skridt i retning af et samarbejdsudvalg.

- Fra at vi havde en meget fastlåst situation i starten af mødet, så endte vi (medarbejderne, red.) med at give et positivt tilsagn om, at vi ville arbejde videre med projektet, siger Michael Hass.

Der bor omkring 90 mennesker på Christiansø, som sammen med Frederiksø og en række mindre øer udgør Ertholmene.

Ø-gruppen, der ligger cirka 20 kilometer nordøst for Bornholm, sorterer under Forsvarsministeriet og tilhører derfor ikke nogen kommune. Øernes øverste myndighed er i stedet en administrator, der fungerer som alt fra arbejdsgiver til politimyndighed.