Tema Folkemødet 2017

Fra Læsø til Bornholm i kørestol: Inger har et budskab til politikerne

Inger Pedersen har kørt tværs over landet i kørestol for at deltage i Folkemødet.

Inger blev både rørt og overvældet, da hun efter en lang rejse ankom til Bornholm. (Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen)

Fra Læsø til Bornholm - i kørestol. Det er, hvad Inger Pedersen i dag har gennemført.

Fredag morgen ankom hun med færgen til Bornholm efter at have tilbagelagt mere end 500 kilometer i sin kørestol.

- Jeg har hele tiden troet på, at det nok skulle lykkes. Men at det også gjorde det, var meget overvældende, sagde en tydeligt rørt Inger Pedersen, da hun ankom til Bornholm.

Rejsen startede 1. maj, og motivationen er hendes drøm om at deltage i Folkemødet i Allinge på Bornholm. Undervejs på sin tur har hun talt med folk, og de budskaber, som hun har modtaget, vil hun tage med til politikerne.

- Det, jeg hører, er, at vi ikke kan stole på politikerne. De er aldrig ude for at have fingrene nede i bolledejen, siger hun og fortsætter:

- Jeg vil bare fortælle politikerne, hvad der rører sig, og prøve at få dem til at forstå, hvor vigtigt det er for dem, at de kan blive troværdige.

Inger Pedersen startede på Læsø - og har altså nu nedlagt mere end 500 kilometer. (Foto: PRIVAT)

Siden 2013 har 66-årige Inger Pedersen måttet bevæge sig omkring hjemme på Læsø i kørestol. Og turen mellem Læsø og Bornholm har ikke være uproblematisk.

Da hun ankom med færgen fra Læsø til Frederikshavn, faldt hun ud af kørestolen og slog benet. Da hun nåede til Holbæk, fik hun solstik. Men det er dog ikke det mest dramatiske, fortæller hun.

- Det mest dramatiske var, da jeg sad på en bakketop og ikke kunne komme videre. Min arme rystede, og jeg sad fast. Jeg var så bange. Jeg bremsede, men jeg turde ikke at løsne bremsen igen, fordi jeg var bange for at trille ned.

Hun ringede til en kvinde, som hun havde en aftale med senere, som så kunne komme efter hende efter tre kvarter. Men de mange udfordringer har ikke gjort, at hun har fortrudt.

- Det har været en hård tur, men fordi jeg er sådan et optimistisk menneske, så jeg tror, at alt kan lade sig gøre. Det har været ubeskriveligt. Helt fantastisk.

Her ankommer Inger til Bornholm, hvor hun bliver taget imod af to veninder.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.