Frustrerede ansatte: Ved på fjerde år ikke, hvornår arbejdspladsen lukker

Selvom det er næsten fire år siden, at politikerne besluttede at flytte Maritimt Overvågningscenter Syd fra Bornholm til Frederikshavn, er der ikke sket noget.

Maritimt Overvågningscenter Syd skal nedlægges og flyttes fra Bornholm til Frederikshavn. Medarbejderne er trætte af uvisheden.

De 31 ansatte på Maritimt Overvågningscenter Syd på Segen Kaserne har i næsten fire år ventet på, at deres arbejdsplads skulle blive nedlagt.

Men selvom beslutningen om at flytte overvågningscenteret fra Bornholm til Frederikshavn blev truffet med forsvarsforliget helt tilbage i 2012, er der stadigvæk uvished om de ansattes skæbne.

Politikerne har nemlig ikke kunnet beslutte sig for, hvilken dato centeret skal flytte.

Og det er urimeligt at holde medarbejderne hen på den måde, siger Helle Kolding, der er kommunikationsrådgiver i de ansatte fagforening, Centralforeningen for Stampersonel.

- De har ventet på en afklaring i tre-fire år, og flere af medarbejderne står overfor at skulle flytte helt til Frederikshavn med deres familier, hvis de vil flytte job, siger hun.

Politikere: Klar over uholdbar situation

Politikerne er klar over, at det er en uholdbar situation for de ansatte på Maritimt Overvågningscenter Syd.

Blandt andre Venstres forsvarsordfører, Peter Juel Jensen, der selv var med til at vedtage forsvarsforliget i 2012, som indebar en lukning af overvågningscenteret:

- Fra de ansattes perspektiv er det ganske utilfredsstillende, at man ikke har en idé om, hvornår og hvordan man skal rykke til Frederikshavn, siger Peter Juel Jensen.

Den fungerende forsvarsordfører for Socialdemokratiet, Bjarne Laustsen, fortæller dog, at det - trods uklarhed - stadigvæk ligger fast, at centeret skal flyttes til Frederikshavn.

- Det ligger fuldstændig fast. Men jeg forstår godt, at de ansattes frustration, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.