Grænsekontrol kan skade bornholmsk turisme

Den danske grænsekontrol kan betyde færre turister på Bornholm, frygter direktør i Destination Bornholm

Kontrol ved den dansk-tyske grænse kan skabe en mental barriere hos turister, der kan betyde, at færre besøger Bornholm til sommer, mener Pernille Kofod Lydolph, direktør for Destination Bornholm (Foto: Sofie Rønde Mathiesen © DR)

Både tyske, svenske og danske turister dropper måske Bornholm som feriedestination i fremtiden, hvis grænsekontrollerne fortsætter.

Det mener Pernille Lydolph, direktør i Destination Bornholm.

Den tyske turisme udgør 30 procent af de samlede overnatninger på Bornholm, og de kan bliver ramt efter den nye kontrol ved den tyske grænse, siger Pernille Lydolph.

- Kontrollen kan skabe en mental barriere, og det skal man tage seriøst. Tyskerne booker deres ferier netop nu, og hvis man har opfattelsen af, at det kan blive besværligt at komme hertil, så vælger man meget hurtigt Bornholm fra, siger hun.

Lang transporttid spøger stadig

Direktøren påpeger, at vi tidligere har set eksempler på, hvordan en såkaldt mental barriere kan skade turismen til Bornholm.

- Vi havde natsejlads til Bornholm, som tog meget lang tid. Det kan mange stadig ikke få ud af hovedet, selvom det efterhånden er lang tid siden, vi fik hurtigfærgen, siger Pernille Lydolph.

Hun frygter, at især danske og svenske cykelturister vælger Bornholm fra, fordi det er for besværligt at have cyklerne med til øen, når togene mellem København og Ystad er udskiftet med togbusser.

- Cykelturismen kan blive skadet, fordi det er mere komfortabelt at tage toget, når man har cykel med, siger Pernille Lydolph.

De sidste to år har bornholmske hoteller og feriecentre haft 360.000 overnatninger om året, viser tal fra Danmarks Statistik.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på bornholm@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.